Hogyan vegyem rá szüleimet egy pónira?
Lovat nem venni, hanem tartani a drága. Havi 20-30.000 Ft nem hangzik soknak, de nem biztos, hogy gyerekként reálisan látod az anyagi helyzeteteket. Ülj le velük és próbáld megtudni, hogy mi szól ellene részükről.
Azzal is kell ugye kalkulálni, hogy bármikor lehet baj. Egy komolyabb kólika műtét több 100e! Ft.
Ettől függetlenül sok sikert!
azt tudom de ellátni 20-30.000 arra pedig van pénz,megbeszélést meg sosincs kedvük tartani.:(
azt tudom mivel járnak a betegségek mint amit pélának ejtettél az is benne van a pakliban,de én nem vagyok könnyen feladós típus,így ha baja lenne akkor is mellette lennék,hóban-fagyban.
Addig oké, hogy mellette vagy, ez szép és jó, de amíg nem te tartod el, addig igazából "nincs beleszólásod". A leüljük és megbeszéljük dolgot nem úgy gondoltam, hogy törzsi tanácsot kell összehívni, de 5 perc szabad idő csak van akár ebéd mellett, vagy este amikor már ők is "nyugodtabbak, fáradtabbak" könnyebb nyúzni őket. :P De csak ésszel, nehogy fordítva süljön el.
Meggyőzni egyébként szerintem annyival tudod őket, hogy (bár nem írtad mennyi idős vagy és, hogy fiú vagy lány e) odateszed magad és próbálsz tenni érte, hogy beletudj segíteni nekik.
Gondolom nekik nincs tapasztalatuk lovakkal, így otthon tartás mellett biztos felmerül bennük, hogy plusz munka, idő, pénz és felelősség nekik is.
Légy reális, de hatásos. Mutasd meg, hogy igenis akarod és hajlandó vagy "szenvedni" érte. Felvezetheted, hogy suli mellett hogy látnád el (takarítás, lovaglás, etetés, stb.). Jó pont tud lenni a talpraesettség.
Ne haragudj, de tényleg nem látod reálisan az egészet: a ló magányos egyedül, a nyuszi/kutya/bari nem ugyan az mint egy másik ló társasága (ezt az ember sem tudja helyettesíteni). Póni - pár rövid év alatt kinövöd és akkor mi lesz vele? Lovagolni nem fogod tudni, de nyilván szeretnél továbbra is lovagolni. Tehát vagy elmész egy lovardába és fizetsz az órákért (miközben saját pónid van otthon) vagy vetetsz egy nagylovat. Igen ám, de a nagyló sem szeret egyedül lenni!
Nem tudom mit dolgoznak a szüleid, de a dolgok változhatnak és mindig fennállhat a helyzet hogy meg kell húzni a nadrágszíjat - ez az unokatesóékra is vonatkozik. Mit fogsz tenni akkor ha a szüleid azzal állnak eléd hogy sajnos el kell adni a lovat? Levágod a hisztit vagy elmész dolgozni, tudva hogy így nem fogsz tudni továbbtanulni.
A másik: te biztosan örülnél a póninak, de egy családban nem csak te létezel egyedül. A családtagoknak is együtt kell élniük a helyzettel, fizetniük kell az állattartásért abból a pénzből amit esetleg szívesebben költenének másra. Mit szólnál hozzá ha a szüleid előállnának az ötlettel hogy fogadjatok örökbe egy másik gyereket és neked szó nélkül meg kell osztanod a szobádat, a játékaidat, a zsebpénzedet és a szüleid idejét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!