Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha akarok egy lovas túrát,...

Ha akarok egy lovas túrát, olyat mint Csepin Péter, tehát legalább egy évig tartó európai utat, akkor milyen lóval, mennyi pénz kell hozzá, és milyen felszerelés?

Figyelt kérdés
2014. nov. 4. 14:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Adott ki könyvet. Bár nem olvastam, de szerintem ír erről.
2014. nov. 4. 15:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudom, az egész utat leírta. De nekem csak két mondatban a felszerelés, a lófajta, meg a pénz érdekelne.
2014. nov. 4. 15:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Lófajtának valami arabot, pl shagyat választanék. Pénzben meg ilyen 2 milliót, biztos, ami biztos. Persze a lovat fel kell készíteni egy ilyen túrára. Szervező készség sem árt, mert jó lenne tudni, hogy hol fog érni az este, hol tudsz aludni a lovaddal, legyen elég takarmány, hol tudod mosni a ruháidat...stb. Érdemes külföldi fórumokat bújni, esetleg egy itthoni ismerős aki segít neked szervezni, kapcsolatot tartani. Biztos fogsz találni segítőkész embereket/ lovardákat, akik akár ingyen is befogadnak egy éjszakára.
2014. nov. 4. 18:28
 4/4 anonim ***** válasza:

2 milla??? Hol élsz, kedves utolsó??? Örülj, ha 10-ből megúszod. Szerintem amúgy ennél is sokkal több lesz. Felszerelés leginkább távlovas nyereg, minél könnyebb vázzal, pl mint a wintec, lehetőleg kettő is belőle, mert ha történik valami, legyen csere. Meg kell szervezned azt is, hogy valaki kísérő folyamatosan menjen veled, hozza a felszerelést stb.

Iszonyatos szervezést igényel, pontos tervezést minden napra, útvonal, szállás lónak, lovasnak, kísérőnek. Meg kell konzultálni lehetőleg állatorvossal a tervezett úthoz a takarmányozást. Tudni kell, melyik országban milyen oltásokkal, papírokkal kell rendelkeznie a lónak. Előre fel kell venni a kapcsolatot a fogadó lovardákkal. Be kell tervezni a pihenőnapokat, lehetőleg olyan helyeket keresve, ahol a ló legelőn lehet. Folyamatosan elérhető patkolókovács kell, tehát minden városon, ahol áthaladsz, lennie kell névnek, címnek, elérhetőségnek, hogy kihez fordulj, ha gond van a patkóval vagy cserére szorul. Ugyanez állatorvos tekintetében. A kísérőautód lehetőleg lószállítót is húzzon, sosem tudhatod, mikor van rá szükség. Van, hogy egyszerűen nem mehet tovább a ló lábon, akkor is el kell jutni a legközelebbi lovardáig vagy állatkórházig adott esetben.

Egy ilyen túrát évekig terveznek előre, készítik fel rá a lovat megfelelő edzői és állatorvosi felügyelet mellett, szóval abban ne reménykedj, hogy holnapután indulsz. Ha most elkezded szervezni, és még a lovad is megvan hozzá, talán nagy szerencsével jövő ősszel elindulhatsz. De inkább 2016 tavaszán.

2014. nov. 6. 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!