Félek ráülni a lovamra, mit tegyek?
Két hónapja vettünk egy lovat, még nem ültem rajta egyszer sem, mert egy baleset miatt nem tudtam lovagolni, csak futószárazni.
Egyszer mikor futószáraztam és beemeltem vágtába elkezdett rohanni, kitépte a szárat a kezemből, ugrált, és feldöltötte az akadályokat. Nagyon megijedtem, és mikor futószárazom akkor is csak félve merem beemelni vágtába.Minap mikor vezettem be megállt legelni, én meg rácsaptam előtte a fűre, mire rám ágaskodott majd rám rúgott és elfutott. Nagyon félek, hogy a pályán is ezt fogja velem csinálni. Egyébként jó kapcsolatunk van, ha meghall már nyihog, és a boxban teljesen jó fej, de miután mozgattam megőrül, és nem lehet vele bírni. Szerintetek lecseréljem egy kezdőknek való lóra? Vagy mi legyen?
4 éves, herélt lórol beszélünk, akit úgy adtak el nekünk, hogy kezdőknek kifejezetten ajánlott
mit mond az edződ?
ő tőle kérj tanácsot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Figyelj, edződ van, lovardában tartod és nem otthon egyedül, lovagolják is neked, ennek ellenére félsz tőle. Szerintem ez így nagyon nem jó. Vagy az edződdel van baj, hogy nem tud megfelelően támogatni, ez esetben cserélj edzőt, vagy tényleg olyan erős a félelmed, hogy valóban jobb ötlet lenne egy másik ló neked.
Azt nem tudom, ki mondta egy négy éves lóra, hogy kezdőknek kifejezetten ajánlott, mert a legnyugodtabb négyéves sem ajánlható kezdőnek, ugyanis még ő maga is kezdő. Nyilván bőven van még mit tanulnia, azt pedig ugye nem egy kezdőtől fogja elsajátítani.
Én azt mondom, nem neked való, nem ad örömöt, valószínűleg te sem neki, hiszen nincs közös örömötök. Akkor pedig kár a gőzért. Vagy legyen egy olyan edző melletted, aki szépen, lépésről-lépésre végigvezet benneteket az összeszokás és tanulás útján, vagy keress egy olyan lovat, amelyik abszolút automata, nyugis, jól belovagolt, legalább 8 éves.
Köszönöm a választ! :) Esetleg tudjátok hogyan kéne beadagolni anyukámnak, hogy ő nem a megfelelő ló nekem? Elég heves természetű, és nem vagyok biztos benne, hogy támogatná az ötletet, és biztos, hogy összevesznék vele... :/
Apukám támogat benne, de elváltak a szüleim, és nem beszélnek egymással egyáltalán.
Mondd meg anyukádnak, hogy nem bírsz el vele, és előbb-utóbb kórházba fog juttatni. Nyomatékosításképpem vidd ki a lovardába, hogy lássa, hogy tényleg nem jöttök ki.
Beszéljen az edződdel, gondolom ő is látja, hogy nem neked való és ő is meg tudná győzni. Neked egy jól belovagolt legalább 8-10 éves heréltre lenne szükséged, melynek birka türelme van.
Cseréld le nem neked való ló.Engem érdekelne!kérdéseim:
-magassága, fajtája,és persze az is mennyiért adod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!