Egy jól idomított ló miért reagál az állításra hajlítással?
Ugy tudom, hogy ez igy helyes, ugrasvaltashoz is elengedhetetlen alapfeltetel, viszont nem kavar be egyik feladatba sem? Gondolok itt belso-kulso allitasra egyenes vonalon, ahol a lonak nem szabadna elferdulnie.
Es honnan tudom, hogy a lovam allitasra hajlitassal reagal-e? Foldrol vegzett munkan latszik leginkabb, vagy hogy?
Koszi elore is a normalis valaszokat!
Lehet egy ló akármilyen jól idomított, ha a lovas nem tudja a feladathoz szükséges segítségeket jól adni neki.
Onnan tudod megkülönböztetni, hogy állításban a ló gerincoszlopa a marjától előrefele van meghajlítva, attól hátra egyenes. Hajlításban az egész gerincoszlop hajlítva van.
Igen, azt tudom, hogy az allitas es a hajlitas miben kulonbozik, csak azt nem ertem, hogy ha a lovon ulok vagy a foldon dolgozunk, akkor ha belso allitast kerek mondjuk, honnan latom, hogy a lo nem csak allitva van, hanem meghaljitotta magat.
Az ugrasvaltasosat meg nem ertem, hogy miert lenne rossz, ha a lo nem csak atallitva, hanem hajlitva is van, hiszen ugy lesz egyensulyban csak, ha a gerincoszlopat az allitas iranyaba hajlitja, nem pedig a masik iranyba, nem?
Kézen egyértelműen látod, nyereg alatt pedig érzed a külső csizmáddal és a belső ülőcsontod lesüllyedésével.
Én egyébként nem hiszek abban, hogy állításra feltétlenül hajolnia kéne, szóval a kérdésre nem tudom a választ, de ez már egyéni szociális problémám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!