Ridegtartók, nálatok is nedves, vizes a lovak állása?
Szárazon lehet tartsni egyáltalán?
Nem, 30cm-el megemeltem, kis szalma utalatt száraz ahogy illik.
2014. okt. 16. 10:14
Mi a beállót a legelő legmagasabb pontjára épitettük, az ottani föld szintje fölé 40 centivel magasabban betonoztunk, a lovak egy lebetonozott rámpán tudnak közlekedni, hogy nekik is biztonságos legyen, erre egy barázdás gumiszőnyeg van ráerősítve, hogy ne csússzon. A betonra forgácsot rakunk, atta rá szalmát, így elég puha és jó nedvszívó is. Fontos, hogy a beálló száraz legyen, mert a patának kell, hogy tudjon megszáradni.
2014. okt. 16. 11:09
3/13 A kérdező kommentje:
nálunk nem száraz a beálló, ugyanis wc-nek használják, nincs bealmozva. elsősorban a szél elől állnak be, esőben gyakran kint áznak. pedig a szénát is oda kapják úgy, hogy a beállóból, de a beállón kívül is el tudják érni, többnyire kintről esznek. aludni a homokon szoktak dombos részen, ami szinte sose vizes, azonnal elvezeti a vizet.
2014. okt. 17. 00:17
5/13 A kérdező kommentje:
Utolsó!
A szabad ég alatt éjszakáznak? Télen is? ( mondjuk a vadlovaknak sincs fedett állásuk). Az enyémek is simán áznak napközben,kicsit sem zavarja őket,ott állnak,mint az ázott ürgék,pedig nálunk a beállójuk szinte naponta ki van trágyázva,nem mondhatnám,hogy az ammónia miatt nem kedvelik.
már bocs, de azért azt ugye tudjuk, hogy a lovak nem alszanak 8 órát éjjel, tehát ugyanúgy jönnek-mennek, esznek-isznak, legelnek éjszaka, mint nappal. ott alszanak, ahol kedvük tartja.
évekig tartottam olyan helyen a lovaimat bértartásban, ahol egyáltalán beálló se volt, csak nagy terület és kaja bőséggel. soha nem volt beteg egyik sem.
2014. okt. 17. 11:40
ja és nálunk is ki van trágyázva naponta, de mivel oda is pisilnek, ezért száraznak nem mondanám
2014. okt. 17. 12:14
8/13 A kérdező kommentje:
Utolsó,félreértettél,semmi bajom azzal,hogy kint vannak. Okos állat a ló,ha van fedett helye,majd eldönti mit akar. Csak meglepődtem,ennyi.Zöldet nyomtam mindenkinek. Az enyémek éjjel bent vannak,mentem már ki késő éjjel,bent voltak. De nappal esőben a csikóm is aludt már kiterülve. :)
Nekem is az istálló fele homok fele beton. Ha még nem próbálltad akkor : Amikor át cseréled az egész almot akkor a pisis,vizes homokot is szedd ki mert az ugye sok nedveséget el nyel de ha már tiszta viz akkor nem . És tiszta homokot szórj a helyére ,majd az alom. Nekem igy sokáig kibirja az tiszta almozás :) Persze ezt nem kell minden nap így csinállni nekem kb elég 3-4 hetente cserélni a homokot is de csak egy részét
2014. okt. 17. 14:33
10/13 A kérdező kommentje:
Utolsó!
Ma megcsináltam ahogy mondtad,én folyami homokot tettem,az nem lesz lucskos,sáros,nem ragad úgy a patába ès bőőséges forgácsot. Kiváncsian várom a reggelt,mi fogad. Köszi!
Kapcsolódó kérdések: