Száraztáp: szárazon, vagy áztatva?
1. Áztatva kell adni, hogy ne a gyomorban dagadjon meg az egész, amikor ráiszik a kutya
2. Szárazon kell adni, hogy a kutya rágjon és a fogkőképződést is akadályozza, ellentétben a vizezett táppal
Most akkor...?
Vannak tápok, amiket nem lehet áztatva adni, valahol olvastam. De már most nem tudom megmondani, hogy melyek azok és miért.
Illetve vannak olyan tápok, amelyeket lehet így is-úgy is.
Én van, hogy szárazon adom, de ha már azt látom, hogy nem esik jól nekik (nehezen nyelik le olykor), akkor egy darabig áztatva kapják.
A lényeg, akár szárazon, akár áztatva adod, ne legyen előtte sok víz, hogy ne tudjon rá hirtelen sokat inni.
Ha nagytestű kutyád van és félsz a gyomorcsavarodástól, add neki áztatva és több részletben, abból nem lesz baj (olyanról még nem hallottam, hogy ne lehetne áztatni, mert hát úgyis ráiszik a kutya, nem? De persze lehet, hogy van ilyen is.)
Én szárazon etetem, kivéve azokat a kutyákat, amik még nem ettek tápot, azoknak áztatom két-három napig.
Most figyeljen mindenki!!!
Tapasztalatból írok.😥
A mi magyar vizslánk, tegnap, fél 4 előtt pár perccel az orvoshoz menet halt meg, mert aznap reggel 8 órakor evett száraz tápot és utána valószínű sok vizet ivott.
Az is igaz, eddig is szinte minden nap ugyanúgy evett tápot.
Csak most valamiért nem bírta ki.
Fel puffadt a hasa, pisilni se tudott, nyüszögött aznap.
Az orvos azt mondta, hogy egyértelmű mi történt... annyira meg puffadt, hogy a szívét se engedte verni.
És hogy be kell áztatni a száraz tápot vízzel, mielőtt nekiadjuk!!!
Remélem ennek a katasztrófának a tanulságával meg tudok menteni sok ebet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!