Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Tudtok néhány választ adni...

Tudtok néhány választ adni lótartással való dologban?

Figyelt kérdés

5 éven át lovagoltam lovardában..és szüleim mivel látják rajtam,hogy mennyire szeretem ezt csinálni,hisz életemmé vált,jövő nyáron egy csikóval ajándékoznak meg születésnapomra..tudom,rettentő soká van még,de már tisztába szeretnék lenni az itthon tartott lovak tartásával/ról..

Mivel nagy kertes házunk van,ezért mozgáshelye lenne bőven..istállója lenne,takarmánytároló helye is..

1.kérdés. : mit tudok tenni,ha drót kerítés van a kertbe (minden oldalról szomszéd háznak a kertje van) és nem szeretném,hogy netán tán egyszer átmenjen,ezt szeretném megelőzni..ha villanypásztort veszünk,és azt teszünk oda,jó is lenne,ha nem lennének macskáink és szomszéd macskák..Villanypásztorral sose volt még dolgom,nem tudom mennyire okoz fájdalmat ha megráz egy lovat,de a macskáknak biztos kellemetlenebb lenne sokkal..este istállóba lenne bezárva,nappal lenne kint :)

2.kérdés : Hogy etessem meg a lovat. ? Iskola időben 7 órási busszal megyek be az iskolába,és legtöbbször olyan fél 4 -es busszal jövök haza.. így 4-re itthon vagyok..1 éves csikó lesz,istállóba reggel rakok be neki szénát,kertbe füvet legelhet,hisz reggel kiengedem..friss víz lesz neki mindig,ez így jó ? és mikor hazajövök,adok neki enni,majd miután evett,lecsutakolom,szeretgetem, ha kell kint tanulok nála az istállóba vagy a fűbe :) majd kicsit megfutószáraztatom,nyereg nélkül,kantár és zabla nélkül ,simán lépésbe-kicsi ügetésbe.

3.kérdés : A trágyát hova tegyem ? Sajnos nincs futónk,se tanyánk ahova eltudnám vinni..így nem tudom hogy és mivel vigyem el :( olyan sok virágunk meg az udvaron nincs,hogy azok alá betegyem. Van 2 mamám,a kertjükbe szoktak növényt termeszteni ,de oda is hogy vigyem le,körülbelül 2km-re laknak tőlem .

2014. okt. 14. 15:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Van még fél évem keresni akkor egy pónit meg egy belovagolt lovat..hiába keresek most,ha az már jövőre nem lesz meg
2014. okt. 15. 09:33
 12/16 anonim ***** válasza:

Társnak egy kis shetlandi pónit vegyetek mellé vagy vigyétek bértartásban. Egy shetit megkapsz már pár 10 ezer forintért, az eltartása meg ugyanúgy jön ki, mint egy birkáé. Ha másik állattal tartod együtt a birkának is ugyanúgy kell oltás, ugyanúgy kell kaja. Igaz, a pónit körmöltetni kell, de a birkát meg nyírni és hatalmas meló egyébként is a gyapját élősködőmentesen tartani. Tapasztalatból mondom, a költségek ugyan azok a kettőnél, és akkor mégis egy ló társa van a lovadnak, nem birka.

Nem tudom, mennyit szántok a lóra, de 200-300 ezer között már nagyon jól kinéző kis középkorosztályú lovak vannak, amik lehet, hogy nem lesznek meg, amikor te nézelődsz, de lesz helyette másik. Sokkal jobban járnál egy felnőtt, tapasztalt, jófej lóval, attól tanulhatsz, míg egy egy éves csikót legalább 2 évig csak simizgethetsz. Én semmiképp nem vennék magamnak csikót, pedig 17 éve lovagolok, lovakkal dolgozok, 3 saját lovam van, nem egy csikót lovagoltam már be, de egy csikó nagyon lutri. Tényleg cuki, meg jó dolog, ha melletted nő fel, de sohasem tudod, hogy mi lesz belőle, hacsak nem fullos szülőktől van, de gondolom 4-5 milliókat nem akartok fizetni egy csikóért. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy csikó belovaglásának milyen költségei vannak, amit egy már belovagolt lónál megspórolsz, magatokra költhetitek.

Belinkelek pár lovacskát, nézegesd meg, a kérdésed alapján szerintem ők lennének neked inkább az ideális választás. :)

[link]

[link]

[link] - nála kérdés, hogy mi a gond a lábaival, de nekem nagyon jófej, igazi tanító lónak tűnik

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Most csak annyit jelöltem be, hogy 300 ezer alatt legyenek és itt egy raklap tök jól kinéző, ígéretes lovacska. Valami ilyen kaliberrel hidd el, jobban jársz, sokkal több örömöd lesz a lovaglásban, és köztük van jópár olyan is, aki még versenyzésre is alkalmas, ha megjönne hozzá a kedved.

2014. okt. 15. 16:30
 13/16 anonim ***** válasza:
48%
Ha a nagy ló és a póni is kanca és évente be vannak fedeztetve,a csikóval megkeresik az éves tartásuk árát.Több Ismerősömnél is így vannak a lovak.Persze nem zugménnel vannak fedeztetve.
2014. okt. 15. 17:50
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A csikónak létfontosságú, hogy ne egyedül nőjön fel, minimum póni, vagy szamár társasága kell neki, különben komoly szocializációs problémái lesznek, ami a ti dolgotokat is súlyosna megnehezítheti. Ráadásul 3,5-4 éves kora előtt nem lehet belovagolni, addig csak tartjátok, utána pedig szakértő belovagolót kell hozzá hívni.

Ráadásul a csikó magától semmit sem tud, és úgy nő a fejedre, ahogy nem szégyelli. Semmiképp se kérj csikót, lehet, hogy most olcsóbbnak tűnik, de hosszútávon hidd el, hogy nem lesz az. Első lónak minden esetben egy nyugodt, jól belovagolt, tanítani képes ló való.

2014. okt. 15. 20:21
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

1. Csikót inkább ne.

2. Villanypásztor: nem rázza meg jobban a macskát, mint mondjuk téged. Sőt a ló igen érzékeny az áramra, jobban megérzi, mint te. Amúgy nyugodtan fogj meg próbaképpen egy villanypásztort, igaz nem egy top 10-es élmény, de nem is pusztulsz bele.

3. Etetés: Mi reggel és este adunk a lónak abrakot, ami nálunk roppantott zab + egy kis lótáp, télen még kap kukoricát is. Reggel olyan 6 körül kap a ló, aztán mikor megyünk el, akkor megy ki legelőre. Este meg sötétedéskor megy be és kapja a vacsit, ami ugan az, mint a reggeli, és akkor kap szénát is.

Amúgy mekkora legelőt tudnál neki biztosítani? És lenne helyed megmozgatni? (ami nem a legelő!) Tudsz annyira lovagolni, hogy terepen elboldogulj egyedül? Mert a lónak fontos a terepezés is.

Ha a trágyatárolás is probléma, akkor érdemesebb bértartásba vinni a lovat, ahol van elég nagy legelő, van lovaglópálya, és van felügyelet is, meg társak, akikkel ki lehet menni terepre, meg oktató/edző, aki segít összecsiszolódni a lóval.

2014. okt. 15. 21:04
 16/16 anonim ***** válasza:
Amennyit dolgoztatni tudná a lovat,ahhoz csak egészen minimális abrak elég lenne.
2014. okt. 15. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!