Néhány kérdés, aki otthon tartja a lovát? (lent)
1. Ha otthon tartjátok a lovatokat, kb mekkora helyen tartjátok?
2. Ha iskolába jártok, mit csináltok a lovatokkal?
3. Amíg nem vagytok otthon, nem féltek magukra hagyni őket?
4. Ha nyaralni mennétek, vagy valami egész napos programotok van, mit csináltok a lovatokkal? Rábízzátok valakire?
5. Mennyit vannak legelőn?
6. Hol tároljátok a trágyát és mikor viszik el?
7. Szénából mennyi bála kell egy hónapra egy ló számára, ha a ló pl. 5 év körüli és hobbilóként van tartva, minden nap mozgatva és van egy nap pihenőnapja? Az abrakból egy ilyen lónak mennyire van szüksége?
8. Hol és mekkora területen tároljátok az abrakot, szénát, takarmányt stb.-t?
9. Boksz van nekik vagy beálló? És miből készítettétek/készítették?
Köszönöm előre a válaszokat!
-Ott kezdődik a dolog, hogy lovat nem tartunk egyedül. És lovanként 1 hektár terület az, amire azt mondják, hogy megfelelő.
-Bár már nem járok suliba, de mindig nagyon nehéz volt. Hamarabb kellett kelnem, hogy ki tudjam vinni reggel a lovat. Vagy minimum, hogy enni kapjon. Mivel gimibe már kb 20km távolságra jártam így minden nap olyan 3kor értem haza. Délelőtt amíg nem voltam otthon anya adott neki vizet meg esetleg egy kis kaját. Délután hazaértem hulla fáradtan, kicsit kimentem foglalkozni vele meg lemozgatni. Utána még fáradtabb lettem, aludtam egész délután. Este kimentem istállót takarítani stb. (Eddig ez 0 perc tanulás ugye...)
-Magára hagyni igazából féltem, de ez szerintem normális.
-Nem mentem nyaralni. Ennyi. Ha lovat akarsz akkor le kell mondanod bizonyos dolgokról. Ha valahová menni akarsz mindig azt kell először figyelembe venni, hogy a lovadat el tudod-e rendesen látni. Ha nem akkor otthon maradsz. Ilyen egyszerű.
-Amennyit csak lehet. A lónak természetes állapota, hogy szépen bóklászik a legelőn. Nálunk reggeltől estig kint vannak.
-Amíg kertes háznál tartottam a lovamat addig kert végében szépen összerakva. Mivel mezőgazdasággal foglalkozik a család egy része így gyakran el tudtuk vitetni a földekre stb. Ha ez nem így lett volna, nem tudom mit csináltam volna vele.
-Igazából ez az amit sose tudtam kiszámolni. Az abrak nagy részét mindig magunknak termeltük. Ha elfogy a saját akkor veszünk mástól. Rengetegszer akartuk már megszámolni de valahogy sose jött össze.
-A fél udvar tele van vele. Amíg a régi háznál laktam a szüleimmel rengetegszer megkaptam, hogy nem lehet elférni tőle, pedig nem volt 2 évre előre betárazva, max pár hónapra. Ami befért a fedett rész (szín) alá, az oda került, ami nem azt meg ponyvával letakarva leraktuk valahová.
-Rendes egylovas istállóm volt (nem volt egyedül tartva a ló, a szomszédom lovával tartottam közös legelőn). Az istállóhoz tartozott egy pici karám, hogy akkor is tudjon járkálni ha nem tudtam kivinni legelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!