Miért jó lovat tartani? Mi haszna van belőle az embereknek? Nem azokra gondolok akik versenyeznek velük, hanem akiknek csak úgy van. Miért éri tartni? Mi jó van abban? Az ilyen embereknek mi a célja velük?
Nekem az a célom, hogy a lovam teljesen laza és átengedő legyen, végletekig engedelmes, és maximálisan kihasználható használati élettartammal rendelkező. Az a célom, hogy ha 27 évesen felülök rá, akkor gond nélkül induljon meg velem terre a terrében hátrafelé, ha épp ahhoz támad kedvem. Na nem tartok még itt (hű, nagyon nem...), de ez a kitűzött cél, és ezen dolgozom vele minden nap, amikor kimegyek hozzá.
Kikapcsolódás, egy kellemes hobbi, amit közösen tölthetek olyasvalakivel, aki szavak nélkül hallgat meg, és külön kérés nélkül van mellettem. Ez egy sport is, mozgás a szabadban, és agyi frissességet hoz, segít megtanulni koncentrálni, megvalósítani az apró részfeladatokat, és tanulni is.Az egészség, a kellemes, napi szintű kikapcsolódás és a békesség az, ami minden nap kihajt hozzá, és a felelősségtudat, ha én egyszer magamhoz veszek egy állatot, akkor csak a halál, ami elviheti. Igaz ez a macskámra, vagy a kutyámra is, a lovam sem lehet kivétel.
De a ló az egyetlen, amelyik olyan társ, amely elfogultság nélkül visszajelzi, jó-e, vagy sem, amit csinálok. ezt még a kutya is csak nagyon szélsőséges esetben jelzi, mert hajlamos mindent elfogadni, csak azért, mert "gazdi". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!