Tinker fajtáról vélemények?
Még sosem ültem rajta de SZERINTEM ilyen lehet:
Nem ugrik jól; díjlovaglásban elég jó lehet, sőt szerintem erre használják; távlovaglás nem; military soha az életben.
Nekem csupa jó tapasztalataim vannak a fajtával, 2 lóval volt szerencsém dolgozni. Mindkettő nagyon jófej, jóindulatú volt. Tény, hogy nem versenylovak, én terepre jártam sokat, ott maximálisan megbízhatóak voltak, egy rossz mozdulatukra nem emlékszem, mindemellett baromi szívós, kitartó állatok. Tény, hogy kicsit merevek, de szerintem ebbe a testfelépítésük is ludas, viszonylag rövid, zömök nyak, kevesebb lehetőséget ad, mint egy telivér nyaka. Ennek ellenére ha jól vannak lovagolva, tarkóból nagyon átengedőek, a testalkatukhoz képest szerintem nagyon jól összelovagolhatóak. A mozgásuk nekem a pónik, főként haflingik, fjordok és bardiggianok mozgását idézi, inkább sok rövid lépés, olyan kis pattogós, nyújtani nehéz, és a lovak sem szeretik. Emellett, mint társak, nagyon jók, nyugisak, barátságosak, embercentrikusak, én pici gyerekeket is mertem melléjük engedni, egy rossz mozdulatuk sem volt.
Összefoglalva szerintem hobbi lónak, sok terepre, még oktatásra is maximálisan alkalmas, versenysportra nem igazán, de ha az "egyszerű hétköznapokra" keresel társat, akkor ebben a fajtában találhatsz számodra megfelelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!