Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy higgyem el magamról,...

Hogy higgyem el magamról, hogy képes vagyok rá?

Figyelt kérdés

Pár hónapja kezdtem csak lovagolni, még futószáron vagyok, de néha elengednek, hogy sétáljak egyedül pár kört, stb. Na igen, de ez az egyedül menős dolog nemigen megy. Nem tudom megfordítani a lovat, egyszerűen nem tudom úgy irányítani, ahogy kéne. Sokszor még megállítani sem.

Az oktató szerint nem vagyok elég határozott, illetve nem hiszem el magamról, hogy meg tudom csinálni. És igaza van. Határozottság végképp nincs bennem. Bizonytalan vagyok. Önbizalmam sincs.

Van valami ötletetek, hogy ezen hogy tudnék változtatni? Esetleg valaki, aki átélt már hasonlót?

Előre is nagyon köszönöm...

2014. okt. 8. 10:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Gondold azt hogy te vagy a vadász/oroszlán/farkas/valamilyen ragadozó, ő pedig egy általad "legyűrt " állat :)) eleinte nekem is voltak problémáim de azon a helyen nem kezdőknek való lovakkal oktattak...ha a lovakkal van probléma/bunkók körülötted arról nem tehetsz, válts lovardat :) (telorol vagyok bocsi ekezet hianyert)
2014. okt. 9. 22:45
 12/17 anonim ***** válasza:
Azért a jól belovagolt iskolaló eszméjét inkább hagyjuk... A legtöbb bizony tényleg csak annyit tud, hogy ha balra húzod, balra megy, ha jobbra húzod, jobbra megy, ha meg oldalba rúgod, gyorsít. Ha valaha tudott s ennél többet, a sok szerencsétlen dülöngélő, lábaival össze-vissza kalimpáló kezdő egy-két szezon alatt totálisan kiöli belőle, az tuti. Szóval nem kell tőlük túl sokat várni, és igazándiból lovagolni sem lehet rajtuk megtanulni. Az iskolaló arra alkalmas, hogy megszokd a magasságot, az állat mozgásformáját, és kialakítsd az ülésedet, esetleg egy-egy kirándulásra kilovagolj "szabad stílusban". Ha ennél többre vágysz, akkor sajnos sajátot kell venned... és nem a legolcsóbbak közül.
2014. okt. 10. 12:52
 13/17 anonim ***** válasza:

Akkor nekem piszok mákom van, mert én olyan helyen lovagolok, ahol az iskolalovak igen is jól működnek, mivel nem csak full kezdők lötyögnek rajtuk, hanem jobb lovasok is, akik folyamatosan szinten tartják a tudásukat. Tehát nem okoz gondot, egy farat be-ki, vállat be, ugrásváltás, oldaljárások, jah és elengedetten szépen támaszkodva, hátat feladva lehet velük közlekedni és fel is lehet őket igazítani.

De amúgy megfordultam jó pár lovardában, és sajna vannak hiányosságok nem is kevés.

2014. okt. 10. 15:35
 14/17 anonim ***** válasza:
Mintha én írtam volna a kérdést,nekem az irányítással egyszer volt gondom,akkor "hazavitt" a ló a helyére.Nagyon függ a hangulattól,amin nem könnyű változtani.A lépés a kedvenc jármódom.A vágtától félek,egyszer próbáltam,korainak érzem.Hol tartasz?
2014. okt. 10. 21:47
 15/17 anonim ***** válasza:
Na, én pont így vagyok csak a vágtával. Ügetés (könnyű és tan, szőrén is) megy, tudom irányítani a lovat sőt, direkt mondom, hogy próbáljuk a vágtát, hátha megtörik a jég.... de egyelőre semmi. Sírni tudnék, ha vágtáznom kell. Agyban a földön állva persze szeretném és nem is tűnik nehéznek, de a ló hátán... mintha kivégezni vinnének. Még dolgozni kell a témán a számomra.
2014. okt. 11. 22:51
 16/17 anonim ***** válasza:
Tizenhármas, ültél már valaha képzett magánlovon? Meglepő tud lenni a különbség. Még akkor is, ha addig jónak ítélted az iskolalovat... Pl. az egy megdöbbentő élmény, amikor súlypontáthelyezéssel tudod irányítani az állatot. Se csizma, se szár, ha előre dőlsz, elindul, ha balra nézel, utána fordul, mint egy segway... és egy jó ló tud ilyeneket! Egy egészen más dimenzió, csak ámulsz és bámulsz, hogy "jé, a lovaglás ilyen is lehet?" Nem minden magánló ilyen szinten képzett, az igaz, de egyetlen iskolaló sem tud ilyeneket, az tuti!
2014. okt. 14. 09:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Képzeld utolsó, hogy pont ilyen lovakon lovagolok, szinte gondolatra megy az ugrásváltás, nem rohannak, nem kell őket állandóan hajtani, tempófokozás, visszavétel testsúlyra megy..stb Szóval létezik ilyen, csak szerencse kell hozzá.
2014. okt. 15. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!