Hogy higgyem el magamról, hogy képes vagyok rá?
Pár hónapja kezdtem csak lovagolni, még futószáron vagyok, de néha elengednek, hogy sétáljak egyedül pár kört, stb. Na igen, de ez az egyedül menős dolog nemigen megy. Nem tudom megfordítani a lovat, egyszerűen nem tudom úgy irányítani, ahogy kéne. Sokszor még megállítani sem.
Az oktató szerint nem vagyok elég határozott, illetve nem hiszem el magamról, hogy meg tudom csinálni. És igaza van. Határozottság végképp nincs bennem. Bizonytalan vagyok. Önbizalmam sincs.
Van valami ötletetek, hogy ezen hogy tudnék változtatni? Esetleg valaki, aki átélt már hasonlót?
Előre is nagyon köszönöm...
Abba ne hagyd!! :) jo terapia lesz neked a lovaglas.
Probald meg "atrendezni" a feladatot. Magyarazom:
A fejedben az a feladat, hogy iranyitsd a lovat, amit nem tudsz megtenni, elvégre nulla szintre értékeled magad, azaz nem tudod az adott feladatot megoldani.
Viszont - ha példaul azt a feladatot tuzod ki magadnak hogy kevesebb mint egy perc alatt korbejarod a futtatot, és ebbe teljesen beleéled magad, akkor majd ezen stresszelsz, azaz iranyitas mellékes lesz, jo eséllyel menni fog az minden tovabbi nélkul. Azaz, az onértékelési problémabol szarmazo sikertelenséget mas szintre vitted, az iranyitas nem jelent feladatot, nem azon fogsz nullat hozni :)
Oszintén remélem segitettem.
Köszönöm mindenkinek! Pár óra múlva megyek, remélem ezúttal jobban sikerül majd minden!
Jelekh: köszönöm a válaszod! futószáron semmi gondom nincs, ott megy minden (legalábbis amiket az oktató mond, hogy csináljak :)), és nem is érzem magam bizonytalannak. Egyedül vannak csupán gondok.
Alice_L: Igen, biztosan igaza van az oktatónak, mindenben szörnyen határozatlan vagyok, és önbizalmam semmilyen téren nem jelenik meg. Illetve talán még a megfelelési kényszer okozhat gondot, egyik nap a lovarda egyik tulajdonosa közölte velem, hogy rosszul csinálom és azóta folyamatosan azon görcsölök, hogy engem figyel, és hogy biztosan megint rosszul csinálom... Lényeg a lényeg: nagyon köszönöm a válaszod, megpróbálkozom a tippeddel. :)
Utolsó: Elgondolkoztattál. Van benne valami.
Én is pont olyan voltam, mint te! 5-6 éve kezdtem lovagolni, azóta nagyon sokat változtam (előnyömre). A lovaglás segített nekem legyűrni a bizonytalanságom. Az oktató néhány hónap után engem is elengedett óra végén mindig pár körre, viszont én ennek általában örültem, mert úgy gondoltam, hogyha elenged e futószárról, akkor biztosan jól haladok.
Tartsd meg a külső szárat, belső szárral nyiss fordulásnál, külső húz és enged megállásnál.
13/L
Azért a segítségeket elmondták, hogy mégis mit meg hogyan? Ahova én járok, ott futószárról való lekerüléskor azért tisztázzák a segítségeket, sőt már futószáron is, ha biztos a lovas ülése, akkor is már az indítást és a megállítást mind3 jármódban gyakorolják.
Aztán a fordításokat is megbeszélik, hogy ne az legyen, hogy jobbra húzom jobbra megy, ha balra akkor balra...
Amúgy igen a lóhoz határozottság kell, mert különben nem fogja azt csinálni, amit te szeretnél, viszont a nem megfelelő segítségadásnál is ez van(ha jól be van lovagolva a ló).
pontosan ez az egyik ok, amiért olyan jó terápiás eredményeket lehet elérni a lovakkal.
mert majd ha ráérzel, ha fordul a kocka és végre te tudod irányítani azt az 500 kilós állatot, az hatalmas önbizalom löketet ad, hogy egy ilyen nagy lényt te uralsz és megteszi neked amit kérsz, együtt működik veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!