Jártatógépet házilag lehet csinálni? Mi szükséges hozzá?
Nálunk a jártatógép úgy néz ki, hogy felrakom a kötőféket a lóra és vezetgetem.
Számomra a jártatógép csak nagyon kevés esetben elfogadható megoldás. Ha arra kell, hogy a ló a fölös energiáit lejárja, arra hülyeség, ki kell rakni karámba. Ha arra kell, hogy bemelegítsd/lejártasd edzés előtt/után, arra egyenesen idiotizmus, teljesen megtöri a munka menetét és hazavágja mindazt, amit elvileg az edzésen el akartál érni. Ha arra kell, hogy sérült, pihenőn lévő lovat mozgass, akkor pedig megint csak azt mondom, vedd fel a hátsódat és jártasd magad, ennyit megérdemel az a ló.
Ahol el tudom képzelni a jártatógép használatát, az mondjuk lókórház, ahol értelemszerűen nem lehet minden ló mellett annyi ápoló, hogy ezt megoldják, a gazda pedig esetleg az ország másik végéből nem költözhet a lova mellé arra az időre, amíg a kezelése tart. De ez a maximum, ahol hasznát látom. Minden más használat nem a ló jólétét, hanem a lusta ember kényelmét szolgálja.
...Mert ha jártatóban bemelegedett a ló, akkor te nem tudod 1-2 perc alatt mélyre lovagolni a zablához?
Vagy, ha amúgy lelovagoltad mind a 8-at, nem örülnél, ha nem a bokszban rohadnának, hanem este még 1 órára egyszerre kijöhetnének mozogni egy órát? Mert én biztosan nem szeretnék 8 lovat sétáltatni 1-1 órán át egyenként, a munka után, mert azzal akkor 16 órám elment alsóhangon. Lehet lustaság... Ez mondjuk csak példa volt.
Az, hogy nem mer felülni a lovára, ezért kéne jártató, nekem gyanús, mert ahhoz elég egy futósár, ha olyan nagoyn tele van az a ló, megy magától is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!