Hogy indítsak el egy "lusta" lovat állásból ügetésbe 2 lépésen belül?
Érzékenyítsd a csizmádra, és utána próbálkozz, ugyanúgy, mint egy nem lusta lónál.
Ha meg lusta, az jellemzően lovashiba, keltsd fel kicsit a menőkedvét, a terep erre nagyon jó pl.
Lepontoztátok az utolsót, pedig némileg igaza van, ha kissé nyersen is fogalmaz. Add a lónak a normál segítségeket (előttem már leírták), s ha nem reagál, azonnal és határozottan csapj le egyet csizma mögé. Idomítópálcával könnyebb, ha van. Legközelebb reagálni fog.
A pálcát nem büntetésként, hanem a segítségek nyomatékosításaként kell(ene) használni. Ha így használod, nem fogod feleslegesen bántani a lovat, de megérteted vele a feladatot.
Póniklub könyveken nevelkedett érzegős kispuncik sose tunnak lovagóni. Csak nyafognak, hogy "jajj, miér nem csinyájja a lú azt, amit akarok, pedig én még répát is adtam neki?"
Hah, bolonddá tesz üket a lú, oszt még annyi eszük sincs, hogy ne hagyják neki. Kiscica köll ezeknek, nem lú!
"Jujj, én lúbarát módjára lovaglok, nem használok pácát, zablát sem, sőt, kötőféket sem, a magyar ember amúgy is szőrin üli meg, elég egy kapaszkodó madzag a nyakába, és mehetünk is terepre. Persze a legjobb egyedül, mer a többiek csak zavarnak."
Aztán legközelebb a traumatológián kérdezi réveteg tekintettel, hogy "hol vagyok?"
Vagy Szent Pétertől.
De persze az ilyen kis hülye fruskák azért végtelenül lenéznek mindenkit, aki katonásan bánik a lovával, mer az hűdenagy állatkínzás, hogyha egy engedetlenkedő gebe kap egy (!) csapást a varázspálcával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!