Egy kezdő lótartónak (akinek még nem volt lova), inkább egy herélt ló, vagy egy kanca lenne jó? Melyikkel van "kevesebb" probléma?
A mént kizárnám.
Azt hallottam, vagy herélt, vagy kanca. De melyikkel van kevesebb gond? Vagy ez is teljesen egyedfüggő?
Kedves első. Ehelyett a megjegyzés helyett válaszolhattál volna a kérdésemre. Ezért tettem fel. Jól tudom, hogy egyedet választunk, de valami alapja csak van, ha már ezt hallottam és a màsodik válaszoló is ezt írja.
Köszönöm a 2.-nak, aki a kérdésemre válaszolt!
Nekem kancám van, és a kancákkal ellentétben, mikor sárlik, olyan, mint egy tehén. Néz a nagy boci szemeivel, meg pillangózik a pérájával, ilyenkor nem azért lovagolhatatlan, mert nem lehet vele bírni, hanem szinte képtelenség ügetésre, illetve vágtára bírni. Ellenben a lovardában, ahol tartom csomó herélt van, akik a nyugodt herélt sztereotípiát a legmesszemenőkig megdöntik.
Tehát, ha engem kérdezel egyedfüggő maximálisan (de ettől függetlenül én a heréltre szavaznék, mert az, ha hülye is legalább konstans hülye, amit lehet kezelni :))
És azzal, ha megírom, hogy jellemzően a herélttel jobban jár az illető, előrébb vagy? Ugye nem.
Megnéz majd vagy tíz lovat, ha pont egy kanca lesz az, ami a leginkább megfelel, akkor vegye meg a kancát, ne válasszon egy heréltet csak azért, mert "kezdőnek az való".
Köszönöm a válaszokat!
Csak kíváncsiságból kérdeztem. Azt nem ti fogjátok eldönteni, hogy lesz-e lovam. :)
Utolsó.
Olvass már vissza egy kicsit. "Csak kíváncsiságból kérdeztem."
Én nem voltam flegma. Én csak azt írtam le, ami igaz. Én azt nem találom korrektnek, amikor valaki feltesz egy kérdést, amire válasz helyett csak egy megjegyzést kap, ami ki sincs fejtve, csak lenéző. És ha már én ilyen kérdést mertem feltenni, egyből nem lennék jó lótartó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!