Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy kezdő lótartónak (akinek...

Egy kezdő lótartónak (akinek még nem volt lova), inkább egy herélt ló, vagy egy kanca lenne jó? Melyikkel van "kevesebb" probléma?

Figyelt kérdés

A mént kizárnám.

Azt hallottam, vagy herélt, vagy kanca. De melyikkel van kevesebb gond? Vagy ez is teljesen egyedfüggő?

2014. okt. 2. 19:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
20%
Amíg ez a kérdés felmerül, addig ne legyen az illető lótulajdonos!
2014. okt. 2. 19:28
 2/16 anonim ***** válasza:
A herélttel. Persze itt is vannak kivételek, de ez az általánosítás. A kanca mikor sárlik, ilyenkor vannak egyedek, amelyek hisztisebbek, nehezebb velük bánni.
2014. okt. 2. 19:54
 3/16 A kérdező kommentje:

Kedves első. Ehelyett a megjegyzés helyett válaszolhattál volna a kérdésemre. Ezért tettem fel. Jól tudom, hogy egyedet választunk, de valami alapja csak van, ha már ezt hallottam és a màsodik válaszoló is ezt írja.

Köszönöm a 2.-nak, aki a kérdésemre válaszolt!

2014. okt. 2. 20:47
 4/16 anonim ***** válasza:

Nekem kancám van, és a kancákkal ellentétben, mikor sárlik, olyan, mint egy tehén. Néz a nagy boci szemeivel, meg pillangózik a pérájával, ilyenkor nem azért lovagolhatatlan, mert nem lehet vele bírni, hanem szinte képtelenség ügetésre, illetve vágtára bírni. Ellenben a lovardában, ahol tartom csomó herélt van, akik a nyugodt herélt sztereotípiát a legmesszemenőkig megdöntik.

Tehát, ha engem kérdezel egyedfüggő maximálisan (de ettől függetlenül én a heréltre szavaznék, mert az, ha hülye is legalább konstans hülye, amit lehet kezelni :))

2014. okt. 3. 06:17
 5/16 anonim ***** válasza:
Hát,kancáknál egyed változtatja,hogy milcsen,láttam én már harapós kancát,tehát,azok nem csak a mének lehetnek,sárlásnál pedig vagy olyan nyugodtak,hogy még ha egy traktor húzná őket akkkor sem vágtáznának,vagy nagyon hisztisek,de van olyan is,amelyiknél viselkedésileg észre se veszed,hogy sárlik :) Hát,a herélt pedig nem függ hormonoktol,tehát,ott nincsenek időszaki megbolondulások,de viszont ha késöbb kiscsikót akarsz,az náluk nem lehet :D
2014. okt. 3. 12:26
 6/16 anonim ***** válasza:

És azzal, ha megírom, hogy jellemzően a herélttel jobban jár az illető, előrébb vagy? Ugye nem.

Megnéz majd vagy tíz lovat, ha pont egy kanca lesz az, ami a leginkább megfelel, akkor vegye meg a kancát, ne válasszon egy heréltet csak azért, mert "kezdőnek az való".

2014. okt. 3. 12:38
 7/16 anonim ***** válasza:
24%
Az elsőnek van igaza. A kérdésedből az derül ki hogy még nem nagyon foglalkoztál lóval. Inkább ne legyen lovad.
2014. okt. 4. 23:16
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Csak kíváncsiságból kérdeztem. Azt nem ti fogjátok eldönteni, hogy lesz-e lovam. :)

2014. okt. 5. 09:35
 9/16 anonim ***** válasza:
4%
Kedves kérdező! ha a tudásod felérne a flegmaságoddal, akkor ezt a kérdést nem tetted volna fel!A kérdés alapján halvány elképzelésed sincs a lóról, de neked kell! Az egyértelmű, hogy te döntöd el, lesz-e lovad. Én már most sajnálom a szegény lovat, amit te önkényesen, saját kútfőből merítve fogsz gondozni és lovagolni!
2014. okt. 6. 13:08
 10/16 A kérdező kommentje:

Utolsó.

Olvass már vissza egy kicsit. "Csak kíváncsiságból kérdeztem."

Én nem voltam flegma. Én csak azt írtam le, ami igaz. Én azt nem találom korrektnek, amikor valaki feltesz egy kérdést, amire válasz helyett csak egy megjegyzést kap, ami ki sincs fejtve, csak lenéző. És ha már én ilyen kérdést mertem feltenni, egyből nem lennék jó lótartó.

2014. okt. 6. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!