Szeret a lovam?
Természetesen lovak képesek a szeretetre, nagyon intelligens állatok (közel mint egy kutya).
De tény a lovakhoz érteni kell, és sajnos én nem értek.
Ezért ebben a témában biztosan találsz nálam okosabbat.
Mert lennének ötleteim, de azok csak találgatások és nem tények.
Nem tudom, lehet hogy én nem vagyok ilyen érzelgős fajta, de szerintem az ember által értelmezett szeretetre a lovak nem képesek. Inkább nevezném ezt tiszteletnek, bizalomnak, főleg bizalomnak, amikor a lovad teljesen megbízik az ítéleteidben.
A másik amit szeretetnek gondolnak az emberek az a nasi keresés...
A ló szigorú hierarchia szerint él. A barátság ugyebár egyenrangúságot feltételez - de náluk ilyen nincs. Vagy alatta vagy, vagy felette. Ha alatta, az komoly baj, és rengteg baleset, veszélyes helyzet eredhet belőle, ha felette, akkor viszont van miről beszélni.
Ha elismer téged felette állónak, akkor titsztel. E mellé szeretnéd, hogy egyúttal bízzon is benned. Létezik egyfajta ragaszkodás, hiszen a legtöbb ló szereti, ha nem neki kell a főnöknek lennie (még a domináns alkatúak is! Náluk csak arról van szó, hogy nehezen bíznak meg másban, aki náluk gyengébb, akár csak jellemre is, mert nem hiszik el, hogy ő képes lenne biztonságot garantálni nekik, megvédeni őket, megmondani, mikor, merre szaladjanak, ha kell, stb), szívesen megválnak ettől a tehertől, és nagyon ragaszkodnak az új, választott főnökhöz.
Hogy mi a tuti recept? Semmi, nincs ilyen. Legyél vele sokat, foglalkozz vele, vagy néha csak ülj le mellé, amíg legelészik, ne mindig ő csinálja, amit te akarsz, a kapcsolatnak jót tesz, ha néha azt is lehet közösen, amire ő vágyik. Akár el is viheted kézen legelni, stb.
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat. Ebben a szeretet dologban én sem vagyok biztos.
Az apukám lovával van együtt, szóval nincs egyedül. Attól félek, h nem bízik meg bennem eléggé. Az utolsó válaszoló tanácsait pedig mindenképpen kipróbálom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!