Utál engem a ló?
Figyelt kérdés
Pacim új helyre került, oda ahol pár éve élt egy ló egyedül (vagyis pár kecskével). "Szerelem" első látásra (mindkettő kanca). Olyannyira, hogy nem képesek egymás nélkül sehova menni. Az ottani ló lett a vezér. Ha odamegyek a karámhoz és jön oda a lovam megsimogatom beszélek hozzá, jön a másik ló elzavarja, ha kell meg is rúgja majd továbbáll, valamint ha bemegyek, akkor szabályosan hajtja tőlem el a lovam. Vele semmit nem csinálhatok, nem vezethetem, nem kérhetem tőle hogy lépjen odébb, mert vagy rám sunyít, vagy elrohan. Jól érzem, hogy utál vagy csak az én elmémben él ez?2014. szept. 1. 20:21
1/4 anonim válasza:
Szerintem pont hogy féltékenykedik. Lehet, hogy vele nem foglalkoznak annyit, mint te a tiéddel, azt viszont az egója nem engedi, hogy parancsolj neki (hiszen ő a vezérkanca). De ez csak tipp.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor mit csináljak hogy neki jó legyen? :D
2014. szept. 1. 20:46
3/4 anonim válasza:
Az utálat, a szeretet, a féltékenység tipikusan emberi érzelmek, amiket a lovak, de úgy átlalánosságban a legtöbb állat nem képesprodukálni. Nem utál téged, egyszerűen csak ő a vezér, és ő mozgatja emiatt a rangsorban alatta állókat. Téged is szeretne, ezért sunyít rád, ezért nem vezetheted, foghatod meg. Azt tegyük hozzá azért, hogy a legelőn megfoghatatlan ló esete nagyon sok dologra vezethető vissza, ezért a megoldás is többféle lehet, a ló előéletének ismerete nélkül, látatlanban nehéz lesz tuti receptet adni. Kérdezd meg a ló gazdáját, mit csinálj a lovával.
(Mindenesetre ha rám sunyítana, az biztos, hogy én orrbacsapnám - ha egyértelműen dominanciakérdésről van szó, nem pedig félelemről).
4/4 anonim válasza:
Próbálgatja a határaidat, maga alá akar rendelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!