A nyeregszappant hogy kell használni?
Nekem mivel új a nyereg csak szappanom van,és nincs belőle problémám.
Úgy szoktam,h vizes ronggyal áttörlöm,hogy viszonylag tiszta felületre kenjem a szappant.
Utána rákenem,dörzsölöm a szivacs puhábbik felével,ahol kell.
Majd letörlöm egy száraz ronggyal,miután rajta hagytam kb.10 percig.
De amúgy nem kötelező rajta hagyni,rögtön is le lehet törölni,csak mire odáig jutok,addigra megunom az egészet,később befejezem,addig a szappan is hatni tud :)
hát pedig kedves előző ezután kéne használni a bőrzsírt/olajat/balzsamot.
a nyeregszappan leszedi a szennyeződést, de nem ápolja a bőrt! ez kb olyan, mint a szappan + testápoló.
én amúgy egyáltalán nem így csinálom, hanem nyirkos ronggyal/szivaccsal dörzsölöm kicsit a szappant és ezzel a habos ronggyal/szivaccsal átdörgölöm a nyerget, különösen ott, ahol koszos lehet (pl a ló felé eső része, ami néha ugye izzadt lesz, ahogy átizzadja a nyeregalátétet, meg a kengyelnél, ahol mikor felhúzom a kengyelt ha az sáros összepiszkolja a nyeregszárnyat) és utána az egész nyerget áttörlöm nedves ronggyal, hogy lemossam a szappant!
és ez után jön a bőrzsír (én azt preferálom)
Egyetértek a másodikkal, maúgy én is úgy csinálom, ahogy ő.
Annyit hozzá, hogy az új nyereg attól, hogy új, még ugyanúgy igényli az ápolást, hogy puha legyen a bőr. Főleg, ha vízzel is érintkeik, akkor kell az a bőrzsír/olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!