Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan kell ügetésből vágtába...

Hogyan kell ügetésből vágtába beugratni?

Figyelt kérdés
Már vettem a vágtát, de annyira még nem értem.. Aki letudná írni értelmesen, annak megköszönném!
2014. aug. 26. 11:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Akkor mielőtt a vágtára térnél az ügetéssel kell foglalkoznod, mert h elsieti, akkor kb nem beugrik vágtába, hanem begurul. Az ügetésnél pedig adj feladatokat a lónak, hol rövidíted, hol fokozod a tempót, ügyelj arra, hogy támaszkodjon, adja le a fejét, és ha rohan, akkor vedd egyből vissza, mert akkor szétesik a ló. Ha rendezted az ügetést, akkor lehet foglalkozni a vágtával is. Amúgy érdemes kiskörről vagy lépésből beugratni, ha nagyon rohan, bár mondom előbb rendbe kell szedni az ügetést. Szóval ne csak utazz a lovadon, hanem idomítsd.

2014. aug. 28. 10:21
 12/14 anonim ***** válasza:

Ne adja be a fejét. Már hova adná be, a zaciba?

A támaszkodás nem egyenlő a fej beadásával, ez egy nagyon komoly tévhit, és rengeteg problémát okoz nagyon sok lovas számára, már a puszta kifejezés is.

Egyébként amint elsiet, visszarövidíted az ügetést, újrakezded az összeszedést, előkészíted a beugratást, nagyon határozottan leülsz, és egyetlen határozott csípőmozdulat+csizmasegítség. Ha nem reagál, hanem megint elrongyol, vedd fel, hátraléptetés (4-6 lépés), majd lépés indulj, ügetés. Az ugratás pillanatában a csizma mellé csípd meg pálcával. Egyszer, csizma mögött.

2014. aug. 28. 19:33
 13/14 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.

Érdekes, ma kengyel nélkül lovagoltam, először sietett de másodszorra tökéletesen beugrott. Így, hogy nem volt kengyelben a lábam sokkal jobban ment. Hosszú kengyellel szoktam egyébként lovagolni. Most még gyakorlom így aztán újra megpróbálom kengyellel, remélem sikerülni fog :)

2014. aug. 28. 21:44
 14/14 anonim ***** válasza:

Kedves előző!

Nem akarok beleszólni de a lóna nagyon mindegy,hogy kengyelbe van-e a lábad... De azért sok sikert! :)

2014. nov. 11. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!