Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Sok 45. 000-ért a bértartás?

Sok 45. 000-ért a bértartás?

Figyelt kérdés
Egy kis falu szélén van, világítás van a boxnál,önitató,1 körkarám, 1 homokos pálya, 1 füves pálya, 1 lovász, angol box, széna-takarmány,tereplehetőség, napi csutakolás, napi 1-2 órára kiengedik a karámba, de viszont legelő nincs, a kovács nincs benne és az állatorvos sem, heti 2-szer szalmacsere, minden nap ki van szedve a trágya.

2014. aug. 25. 19:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#9-es. Ezt ugye baráti alapon vállalják? Havi 20e/lóból nem lehet fent tartani kulturált körülményeket profittal együtt. Csak az alapvető kiadások is döngetik a 20e-et lazán. Vagy olyan őrületes tömeg van lovaglásra, hogy megéri 0-n tartani a lovakat?
2014. aug. 26. 14:02
 12/16 anonim ***** válasza:

Igazából nem sok. Magyarországon vagyunk, itt nem lehet minden lovat 24ben legelőn tartani. Találkoztam én már olyannal, hogy 70 ezerért (!) áll a ló 24 órában a bokszban, karámba nem rakják ki a lovat, csak ha te kiviszed magadnak, viszont csak 1 karám vna, ergo küzdj meg érte a többi bértartóval... Legelő szintén nincs. Egy négyszög, egy ugrópálya, leamortizált akadályparkkal, és egy amúgy elég kicsi fedeles, ahol életveszélyesen van megoldva a lambrin, és ahova úgysem férsz be télen az oktatás miatt, csak, ha nagyon lehetetlen időpontokban mész ki (persze csak, ha már világos van, mert a lámpát csak akkor kapcsolhatod fel, ha kifizeted...). Cserébe legalább a pályát sem locsolják rendszeresen, csak max napi 1-2× nyáron. A szénát szintén nem locsolják fel, porzik, hát van ez így. Ha az abrak kevés, vigyél tápot, a széna pedig épp annyi, hogy egy póni talán nem döglene éhen rajta.

És akkor most ezek után térjünk vissza arra a kérdésre, hogy sok-e a 45 ezer... Én biztosan nem vinném 6 faluval odébb a lovam, csak azért, mert ott van legelő. Sajnos ez ilyen, sok a félmegoldás, amivel vagy együtt élsz, vagy utazol naponta akár 1-2 órákat is kocsival (ami aztán fizess még meg...), hogy jó legyen a lónak. Csak a munkaidő is kijöjjön, élni mellette már úgyse akarsz.

2014. aug. 27. 01:26
 13/16 anonim ***** válasza:
(kihagytam, a 70ezresnél szintén heti 2× almoznak,és a trágyát sem szedik le naponta, csak az almozásokkor).
2014. aug. 27. 01:27
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem sokallom a 45-öt, ahogy már feljebb is írtam. De persze sok mindentől függ, kinek mi a drága. Nálam 40-ért egész nap karámozva van a ló, plusz legelő is van, de én pl. nem tudok sem fedett lovardát biztosítani, sem extra pályákat. Van egy ugrópálya, nagyjából fogadható talajjal, de ha sokat esik az eső, akkor bizony felejtős, meg egy 20X40 díjlovas négyszög, ugyanezekkel a paraméterekkel. Terep amennyit akarsz. Angol boksz, napi kétszeri abrak, széna. Én is csak kétszer almozok, de reggeltől-estig kinn van a ló. Körmölés 4 ezer, ha te fogod a ló lábát, 6, ha kell lábfogó. Oltás, féreghajtás önköltségen. Ennek fényében döntsd el, mi a drága. Nálam elég nomád, nincs a lovasnak öltöző, zuhanyzó, csak egy kis nyerges. Ennyi.

Ezt csak azért írtam le, mert lovasa válogatja, kinek mi a drága vagy kinek mi a fontos.

2014. aug. 27. 05:44
 15/16 anonim ***** válasza:
45 ezer onmagaban nem sok, attol fugg, mit kinalnak erte. Ha mashol 30-ert, vagy akar ugyan annyiert mondjuk nincs fedeles, de a lo kinn van egesz nap, akkor az ember eldontheti, hogy neki mi a fontosabb. En egyaltalan nem vinnem olyan helyre, ahol nem karamoznak, legyen barmilyen is a felszereltseg, szuper palyak, fedelesek, jartato, stb, a lo az lo, kinn van a helye a karamban. Akkor is, ha sportlo.
2014. aug. 27. 08:25
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. nov. 1. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!