Túl agresszívan léptem fel?
mi az, hogy nem heveder iszonyos? hát mi a heveder iszony, ha nem ez?
pont az a lényege, hogy nagyjából tök mindegy, hogy te mit csinálsz, ha ez egyszer kialakult nála valami miatt a múltban, akkor azt nagyon nehéz kinevelni belőle. az egy dolog, hogy jó rá a nyereg és nem dobod rá a nyerget, de ki tudja az előző helyén miket csináltak vele.
vagy te lovagoltad be?
az a baj, hogy a hevederiszony az nem csak egy sima hiszti, annak van oka a múltban, valami nagyon rossz élmény, amit összeköt a nyergeléssel. erre nem igazán megoldás az, hogy hurkásra vered pálcával...
ha most nem táncikolt, akkor az jó, de én nem vennék rá mérget, hogy ez tartós javulás lesz.
sokkal jobb megoldás a nyergelést kellemessel összekötni, nem pedig veréssel, mert ha a nyergelések során jól megruházod pálcával, akkor legközelebb ha meglátja a nyerget már nem csak a korábbi, hanem az új félelmei is előjönnek.
szóval szerintem tévúton jársz.
Mindig ilyen volt, vagy most kezdte el? Ha most kezdte el a hisztizést, akkor biztos hogy nem hevederiszonyos.
Ha nem hevederiszonyos, akkor teljesen jól jártál el.
Még egy fokozatot mondjuk kipróbáltam volna, hogy nem fal mellé kötöm, hanem az istállóban középre kétoldalt két szárral.
Egy ló nem nyomhat oda soha semmihez!!!
Szerintem csak hisztizett és kóstolgatott, én is akkorát lekevertem volna neki,(ha hevederiszonyos, akkor sem juthat ilyen eszébe) hogy azt megjegyzi. A pálca azért nem jó, mert attól kezd el félni, nem téged fog tisztelni...
1-2 hete van meg az új pacikám, már felnyergeltem 2x, és pár napja mondja egy csaj, hogy hevederiszonyos, de úgysem tudom majd leszoktatni róla..ezért izomból meghúzza a hevedert...(nem mintha erről "leszoktatni" kéne a lovat). A levegőbe harapott közben, nagyon feszült volt, na ez hevederiszony. Milyen érdekes, amikor én húztam meg finoman a hevedert bóbiskolt tovább. Ééérdekes..
Szóval néha elég csak finomabbnak lenni és megszűnik a probléma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!