Minden lovarda ilyen, vagy csak én fogom ki az összes aljas helyet?
igen mindegyik ilyen kevés kevés kivétellel én is így voltam
és inkán biciklizek vagy sétálok a városban
ha bértartás szempontból mondod, akkor egyet értek. sajnos már többször gondoltam, hogy na, végre megérkeztem, aztán mindenhol rohamosan romlik a színvonal. legutóbb júliusban váltottam.
eleinte minden kérésed lesik, minden úgy van, ahogy kéred, a takarmány gyönyörű, a tulaj jófej, barátságos, de nem nyomulós, aztán az lesz, hogy már könyörögni kell bármiért, és még te leszel a telhetetlen. szó nélkül pakolják a lovakat más karámokba, szó nélkül változtatnak az etetésen, vonják meg, vagy váltják le az abrakot. nekem is elegem van! :(
és ha szólsz, akkor "el lehet menni", mintha ő tenne szívességet, hogy tartja a lovad, sőt, nem egyszer még azt is ecsetelték, hogy ez mennyire nem éri meg, mert milyen drága minden...
Nekünk van lovardánk, nem ilyen.
Alapvetően a legtöbb bértartónak egy edzője van, aki nekem is, és ő egy elismert szakember.
Azt hogy melyik ló hova megy karámba, azt ő dönti el, mert ő tudja hogy melyiknek kell egyedül lenni, melyik van meg a többivel, és amelyik patkolva van hátul az nemigen megy más lóval együtt.
Azt is ő mondja meg hogy szerinte mennyit kéne ennie a lovadnak, de ha szeretnél, akkor természetesen adhatsz neki pluszba tápot, kiegészítőket, de a legtöbben azért megbeszélik vele, hogy szerinte érdemes-e adni olyat.
Az pedig hogy a bértartókból élnénk, nevetséges. Nemrég kiszámoltuk, és nem nagyon van nyereség a lovardán. Ha a számlákat, a takarmány árát, és egyéb költségeket szétosztjuk annyira ahány ló van, akkor egy kicsit több jön ki mint amennyi a bértartás. Azért csináljuk, mert szeretjük csinálni, és nem mert nyerészkedni akarunk.
Mindemellett a lovardánk szép, ápolt és magas színvonalú. Ha valakit érdekel, írjon privátban, és szívesen elmondom hogy melyik lovarda az. Hely soha nincsen, mert annyian akarnak ide jönni, hogy ha elmenne az összes bértartó, egy hónap alatt újra tele lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!