Hogy viselitek, hogy idén elmaradt a nyár?
Engem őszintén kikészít...ez a semmit tevés, no meg a bent lét. O.o
Felénk az elmúlt 2,5 hónap nyár alatt talán 6-7 nap volt amikor nem esett. Így idén úszik (szó szerint) a fedeles építése. :/
Tudom, nem "szakmai" kérdés, csak unatkozok. :)
én személy szerint örülök neki, a tavaszi eső nagyon jót tett a szénának, most pedig mivel nem reggel 7-től este 7-ig esik legalább amikor nem esik tudok lovagolni normálisan, míg a kánikulában, amikor éjjel is 28 fok van én nem kínzom a lovamat.
szóval ló szempontból szerintem jó az idő!
Cserébe elmaradt a tél is.
Egyébként engem most annyira nem zavar, van 100 egyéb gondom, ami mellett ez eltörpül...
Van előnye, hátránya..
Nem haldoklunk a hőségtől..
A napozás, strandolás azért hiányzik.
azért inkább ez, mint a tavalyi. akkor hőségriadó volt, negyven fokok voltak, éjjelre se hűlt le az idő, klíma nélkül még aludni se lehetett...
meg aztán mi volt 8 éve... akkor járta ez a vicc "emlékszem a nyárra... egy szerdai napra esett" :)
ezeknél ez a nyár sokkal, de sokkal jobb.
én pl. állatkertbe mentem az egy éves kisfiammal tegnap, és nagyon jó volt, hogy felhős, langyos volt az idő... szerencsére csak 4-re érkezett meg a vihar.
csomó programot lehet csinálni rossz időben is, amúgy meg ha nincs hideg - márpedig hideg nincs, csak nem mindig süt hétágra a nap - akkor lehet a szabadban is lenni. ha csak szemerkél, akkor ott az esőkabát.
mostanában - legalább is itt pesten - délután 4-5 között esik az eső, vagy pedig éjszaka közepétől reggel 10-ig. a többi időszakot ki kell használni - óriási sétákra. olyan szép minden :) ennek kell örülni :)
amúgy meg el vannak csúszva az évszakok. így szerintem csak igazából október elejétől kell ősziesnek hívni az időjárást, addig még lesz bőven nyár :)
még ne írjuk le :)
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálunk jelenleg odakint terepen és már lassan az éjszakai karámokban is elég komoly sárfürdő van...Pedig csak éjszaka vannak "bezárva" és a 2 lóra 70x100 m jut, tehát nem is szántáj úgy mint egy aprócskát. :/
Most pl. 5 óra óta először állt el...Nem jó a kánikula, de esőbe se szívesen lovagolok.
Nálunk nyár van, már legalább egy hete nem esett az eső. Tikkadt minden, szóval van nyár rendesen.
(Nyíregyháza)
Szia!
Én se örülök neki, de a lovaknak sokkal jobb a hűvösebb. Egyébként nálunk sokszor annyira párás a levegő, hogy majdnem olyan meleg van, mintha sütne a Nap. Állandóan izzadnak a lovak az istállóban és nehezen száradnak vissza, inkább kivezetik őket a karámokba. Ha a talaj jó, akkor én esőben is szoktam lovagolni. Utána a nyerget, kantárt és a többi bőrt átkenem bőrzsírral és nincs semmi baja. Persze a felszerelés típusa válogatja mennyire bírja a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!