Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha 165 cm vagyok, mekkora...

Ha 165 cm vagyok, mekkora marmagasságú ló való nekem?

Figyelt kérdés

2014. júl. 23. 15:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Felülhetsz nagyobbra is, ez nem akadály. Neked talán nem ér le a lábad a póniról, de hát azon lovagolni nem olyan... (tapasztalatból beszélek ;) )
2014. júl. 23. 15:33
 2/7 anonim ***** válasza:
akkora, amekkorán tudsz rendesen segítségeket adni.
2014. júl. 23. 15:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Még az előző vagyok, bocsi, százhetvenes marmagasság fölé szerintem azért ne nagyon menj. Szerintem százhatvan-százhetven között lenne pont jó!
2014. júl. 23. 15:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Mármint az első voltam még mindig... :D
2014. júl. 23. 15:35
 5/7 anonim válasza:
Azt mondják, hogy az a jó magasságú ló ami a hónod aljáig ér! De nem az a lényeg, hogy mekkora!
2014. júl. 23. 16:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, az a jó, ha a lovas feje, és a ló marja van egyvonalban kb. Igazából akkora lovat lovagolhatsz, aminek nem vagy több a súlya 20%-ánál kb, de díjlovaglásnál pl számít a méret. Az a jó méretű ló, akire ha felülsz, kb egy tenyérnyi hely látszik a hasából a lábfejed alatt. Ez kb a tetestmagasságoddal egyenlő magasságú ló, de lehet kisebb/nagyobb attól függően, hogy milyen széles a háta.
2014. júl. 23. 17:51
 7/7 anonim ***** válasza:

én meg úgy tudom, hogy az ideális ló-lovas arány, ha a ló marja a szemedig ér. tehát 155 centi.

(de egy lónak annyi kritériumnak kell megfelelni, hogy az szinte lehetetlen, hogy minden tökéletes legyen, és inkább a mérete ne legyen az ideális, legyen picit kisebb, mint nagyobb, mint hogy más probléma legyen vele)

2014. júl. 24. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!