Vágta, vagy még ne?
Azért az a havi lovaglás az furi.hogyhogy ilyen ritkán jársz? Ha a pénz sok, akkor jobb lenne, ha inkább rövidebb időket, de gyakrabban lovagolj. 2-3 hetente egy óra nagyjából csak arra elég, hogy a végén kifulladj. Jobb lenne, ha inkább csak fél órát mennél, de azt hetente. Sokkal eredményesebb lenne, az izmaid is jobban fejlődnének, nem lenne olyan durva izomlázad, mivel rendszeresen dolgoztatva vannak.
Abban viszont Gabkának maximálisan igaza van, hogy tanítani kéne a vágtát is. Nálunk mindenki mindent voltizshevederrel kezd. A vágta amúgy sokkal könnyebben kiülhető, mint az ügetés. Az alapokat érdemes hevederben megtanulni, ha biztos a lovas ülése, akkor mehet a nyereg. Addig, amíg hevederben nem biztos valaki ülése (kapaszkodás nélkül, biztonságosan marad) addig meg ne is kóricáljon a pályán, az sem a lónak, sem a lovasnak, sem a pályán lovagló személyeknek nem használ. Heveder után jöhet a nyereg, ha az is megy, akkor jöhet a szabad lovaglás. Nálunk így megy, biztos ülése van a lovasoknak, folyamatosan gyakorolnak minden jármódot, nincs felmagasztalva a vágta, hisz az ugyanúgy része, mint az ügetés vagy a lépés, és ezt mindenki tudja, és gyakorolja is.
Szia 4-es vagyok!
Ha csúszkáltál a nyeregben a nadrágod miatt az nem baj. (Azért jobb lenne valami más fajta gatya.) Még annyi hogy a nyereg-ben kapaszkodsz? A vágtában a nyeregben kell majd először kapaszkodnod. (Legalább is nálam úgy volt az első vágtánál) Először lötyögni fogsz a nyeregben, a sarkad kicsúszik majd a kengyelből. De gyakorlat teszi a mestert. Hajrá! ;)
"A vágtát majdnem mindenhol később kezdik tanítani,hogyan tudna egy ügetni nem tudó lovas vágtázni,még voltizshevederrel is?Én kb. 2 év után kezdtem"
Nagyon rossz helyekre jártál akkor. A vágtát második, harmadik alkalommal már simán elő lehet venni, hiszen könnyebb megtanulni, főleg voltizs hevederrel, mint az ügetést. Az pedig nonszensz, hogy évekig nme vágtázik valaki. Úgy adják el a vágtát, mint a lovaglás "csúcsát", hogy na, évekig fizettél a semmiért, most már megértél rá, hogy vágtázzál! Siralmas.
Szerintem sem 1.5 év után kéne (bár az én edzőm is sokáig várt) de az 1. alkalom hülyeség.
Akkor vágtázzon ha tud kéz nélkül ügetni voltizshevederen.
Akkor már miért lép előszö a lóval mi van ha 2 perc után ugrik meg azon senki nem gondolkozik (akkor még nem tud semmit) ?
Voltizshevederen először lép amíg bemelegszik a ló aztán ügetnek tanügetés majd a gyakorlatok (karkörzés megérinteni a bokát törzs fordítás stb.) majd ha már tudja ezeket kéz nélkül jöhet a vágta és ugyanezek a gyakorlatok aztán ezt megtanulni nyergen majd könnyűügetés kengyellel és nélküle is.
Aztán megkaphatja a szárat és könnyített ülés ügyességi feladatok. Az hogy ki hogyhalad tehetségtől és ddzések számától is függ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!