Vágta, vagy még ne?
Kedves nyolcas válaszoló, agyamentséget írtál. Ha már tud ügetni a lovas, megugrik a ló és tudja, hogy hátra kell dőlni és akkor nem esik le, akkor ugyan miért ne tudna voltizshevederrel vágtázni????? Elmesélném, hogy a négyéves fiam a pónin voltizshevederrel simán vágtázik (könnyebb is kiülni, mint az ügetést!), a hatéves lányomnak pedig már nyeregben is megy, futószáron.
Amíg egy lovas nem ül biztonsággal mindhárom jármódban voltizshevederrel, addig nem is értem, mit keres nyeregben, szabadon.... Ha nem is nézzük a lovas érdekeit, a ló érdeke mindenképp az, hogy olyan üljön rajta szabadon, aki már stabil üléssel rendelkezik, így jobb eséllyel nem csenget bele a ló szájába, ha valami nemvárt történik.
Egyébként szakedző vagyok és fogalmam sincs, sok edző mire kap képesítést, de én komolyabb, hozzáértő lovas körökben még olyat nem hallottam, hogy valaki ügetésben lovagolgat már másfél éve, szabadon a karámban, de vágtát még nem tanul... Ez nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!