Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Létezik, hogy ennyire félek...

Létezik, hogy ennyire félek az idősebb lovakat megvenni?

Figyelt kérdés

Néztem egy 7 éves herélt lovat de félek megvenni mert attól tartok ,hogy hamar elfog pusztulni . Meddig élnek a lovak átlagosan ? És a welsh pónik ?

Nem kérek bunkó válaszokat.

2014. júl. 11. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:
7 éves az még koránt sem idős. Nyugodtan vedd meg, ha tetszik, jó darabig társad lesz még :)
2014. júl. 11. 17:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én lovam 24 éves és makk egészséges. 21 éves kora óta ugyan "csökkentett módban" dolgozik, de így is heti 3-4 lazább, nem túl mászatós terep, vagy lovardai edzés belefér. Havi 2-3 alkalommal még ugrani is szoktunk, igaz, azt is csak jó bemelegítés mellett alacsonyabb x-eket, amik nem terhelik annyira meg. Állatorvos rendszeresen látja, sokat van legelőn, boldog életet él. :)

7 éves az még egyáltalán nem öreg. 16-17 évnél kezdődnek az idős lovak, 7 éves herélt egy tökéletes választás, ha minden rendben van nála. 15-17 éves koráig simán még ugró versenyekre is viheted, ha akarod, viszont ennyi idősen, ha normális kezekben volt, akkor pont kell lennie annyira képzettnek, hogy egész könnyen lehessen dolgozni vele. A kérdésedből ítélve kezdő vagy, neked nem is szabad fiatalabb lovat venni, azok még nagyon "gyereke/kamaszok" tudnak lenni. Ha egy 7 évest jól tartasz, jól eteted, mozgatod, állatorvossal kezelteted, akkor akár 20 évet is együtt tölthettek még, de attól semmiképp nem kell félned, hogy pár éven belül elpusztul, legalábbis öregségében biztosan nem.

2014. júl. 11. 18:22
 3/5 anonim ***** válasza:
87%
A ló hat éves korára lesz felnőtt, a 7 éves tehát egy fiatal ló. Ha hathónapos csikót veszel, az is ugyan úgy elpusztulhat, mint egy valóban idős ló. Félretett pénz tehát minden esetben kell a betegségekre, sérülésekre, bőséggel.
2014. júl. 11. 18:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Tudod mi az idős? A 19-20 és afeletti lovak.

Amúgy 26-30 évig is elélnek szóval egy 7 éves lóigen csak fiatalnak számít, ha innen nézed.

2014. júl. 12. 16:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező nem tudom minek neked ló ha még az élettartamukat sem tudod! Félre téve ezt, általában a 6-16 évesek a legjobb lovak (korban is), ők a középosztály. Nevelés kérdése is, de tényleg versenyre és iskola lónak, hobbira ők a legideálisabbak. Ahol én lovagolok még a 16 évesek is jól tartják magukat -10 év lélekben. 20 fölött ha hosszú távra tervezel már nem biztos megéri, de az idősek nagyon nyugodtak tudnak lenni. Pontos élettartam sok mindentől függ, ahogy fejlődik a technika egyre tovább élnek. Amúgy meg egy ló bármikor elpusztulhat egy rossz mozdulat akár a legelőn és kész, ismertem 6 éves lovat aki makkegészséges volt és egy rossz mozdulat miatt pusztult el :(. Sok sikert a ló vásárláshoz mindenképpen lássa vétel előtt állatorvos, lószakértő!!! Sok szép percet a pacival :)
2014. aug. 17. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!