Miért kell ez futószárazás közben a lóra?
Ilyenkor mi történik? Illetve futószárazáshoz, mármint ha valaki ül is a lovon és lovagolni tanul, használhatja ezt:
Úgy, hogy csak egy vastag alátétet rak fel a hátára, és ezzel erősíti és azon ül? vagy ez a heveder nem arra való és ahhoz voltizs heveder kell?
Vagy *bekocsizáshoz
Első voltam.
#1 vagyok.
A hevedert leírtam, a karikákra tudod csatolni kikötőszárral a zablát, így megszokja a ló, hogy lent tartsa a fejét, nem dobálja az egekbe.
A hátsó lábára tett szíjjal maximum kocsizásra szoktatják, de egyébként a heveder sem létfontosságú, ha csak mozgatod a lovat.
de futószárazáshoz, mármint ha valaki ül is a lovon és lovagolni tanul, használhatja ezt:
Úgy, hogy csak egy vastag alátétet rak fel a hátára, és ezzel erősíti és azon ül? vagy ez a heveder nem arra való és ahhoz voltizs heveder kell?
A voltizs heveder teljesen más és más célra is van.
Ugyanazt a kérdést tetted fel harmadszorra is, már leírtam kétszer. Értelmezd kérlek.
A Pessoa hámnak a hátsó lábak felett futó szíja a ló fokozottabb alálépését hivatott elősegíteni - az égvilágon semmi köze nincs a kocsizáshoz. Lovagláshoz nem használható, de én mondjuk futószárazáskor sem látom semmi értelmét (főleg, hogy ha a ló nyújt, vagy akár csak lendületesen mozog, a saját szájába ránt bele).
A második egy futószáras heveder, alátétet éppen alá lehet tenni és ráülni, de voltizsheveder nem ilyen, azon vannak nagy kapaszkodók. Ez arra való, hogy a segédszárat az ember a különböző magasságokban elhelyezett karikákba csatolja és így befolyásolja a ló fejtartását.
Kérdező! az általad linkelt heveder lovaglásra alkalmas lehet, de ez nem voltige heveder.
Aki kezdő az ezzel megy: [link]
Ezen van kapaszkodó, így a bizonytalan lovas meg tud kapaszkodni.
Futószáras hevederben is fel lehet ülni a lóra, de elég kényelmetlen lehet lovaglás szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!