Ha alattam is ezt csinálja, mit kellene tennem?
MA voltunk többen terepen. Van egy ló, aki néha megijed (1-1 kisőúlt fától, nagyobb kőtől). Lépésben csak kis ívben kikerüli, vágtában általában nem foglalkozik vele. Ma viszont épp előttem mentek a lovasával egy egy egyenes szakaszon vágtáztunk. Az út szélén voltak nagyobb gallyak, erre a ló fogta magát és egy árkon keresztül a szántóföldre ugrott és ott vágtázott tovább (de a lovasa megállította) és vissza vezette a helyre.
Ugyanezen az egyenesen még 2x megcsinálta.
Mit kellene csinálnom, ha alattam is megteszi? Vagy a lovasának mit kellett volna tennie?
amit az előző írt azért csoportban a "vágtaszakaszon" nem működik.
ha már messziről látod, hogy attól tuti meg fog ijedni, akkor már készülsz és ha az ijesztő dolog jobbra lesz, akkor a bal csizmáddal lezárod a lovat és nem engeded arra oldalra kitörni.
ha nem számítasz rá, akkor először ugyanez lesz, de után már nagyon határozottan kell előre lovagolni és úgy lezárni, hogy ne tudjon kitörni, még az is jobb, ha oldalt vágtázva halad előre fejjel az ijesztő dolog felé (bár az se az igazi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!