Miért tesznek egyes emberek western nyerget a lovukra ha azt "angolul" lovagolják?
Ők maguk sem tudják, mi is a western, szerintem.
GOndolom az tetszik nekik, hogy a nyereg egy kényelmes fotel - már akinek - és talán abban a hitben is élnek, hogy a lónak kényelmesebb. Mellé felrakják a csomózott kötőféket, aztán mennek a határba.
Csomozótt kötőféket szerintem inkább a szabad idomítók használlják szerintem :)
Nekem van többismerősöm akinek van angol és western nyerge is van amiben ,,angolosan " lovagol mivel ezt tanulta, és azért vett egy western nyerget is mert talán hoszabb túrákon kényelmesebb (szerintem NEM ...) , tetszik neki stb. Szerintem Mo-n annyira nem elterjedt a western hogy minden második lovardába legyen egy western edző is , és sok kifejezetten Western lovaglással foglalkozó lovarda sincs .
(-Vannak akik azért oktatnak western nyeregbe háznál mert nekik az vált be ,az a kényelmes ,azt látják jónak , az adott és angol stílust okatják mert jó maguk is azt tanulták meg és esetleg adott 1-2 westernes elem a lovaglásukba ,meg tudnak egy picit a western lovaglásról de kb. semmi több....Vagy álltalában ,,nagyobb termetű" férfiak jobban elférnek benne )
neeem! Én mikor a lovaglást kezdtem, én nem tudtam mi a különbség a kettő között, annyit tudtam hogy az a hobbilovasoknak jobb, mert kényelmesebb könnyebb... és ennyi...
egy kezdőnek honnan kéne tudnia? Miből ismerné fel? Ja, hogy western nyereg van rajta? Na igen épp erről van szó h át is van verve... de azért jó, hogy te felmentést tudsz adni a pofátlanságra!
Ha a lovas nem ismeri a western stílust, honnan tudja hogy azt akarja tanulni?
Egyébként ez azért nem olyan oltári nagy pofátlanság, hogy ki kelljen borulni rajta. :)
Átnéz az ember néhány hirdetést és vak, ha nem látja a különbséget. Mivel ő szánja rá a pénzét, neki kell tudnia, mit is akar venni és hogy amit kínálnak, az egyenlő-e azzal, amit szeretne.
Utolsó vagyok még :
Én pl. itthon tartom a lovam . Egyedül van mert kicsit atiszocc más lovakkal , de köszöni megvan egésznap a végtelen legelőn. Én is gondolkoztam már hogy talán válalok1-2 lovast hébe-hóba de csak vezetgetni vagy kis futószár ilyenek (12évig jártam lovardába elégjó edzőkhöz) a ló nyugodt alapokat ki tudnám alakitani , de sok merszem nincs hozzá. Lehet csak félek , pedig lehet jó lenne egy kis takarmány kiegészitő pénz. Azért a lovagoltatás irtó nagy felelőség de ezt sokan képtelenek felfogni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!