Minek tanulhatnék tovább lovas szakmában?
Sziasztok!
Jelenleg egy egyszerű gimnáziumba járok, van még időm érettségiig. Viszont amióta tudom az eszem, csak a lovak érdekelnek. Velük kapcsolatban találtam meg azt a kiolthatatlan tudásvágyat amely szükséges lenne ahhoz, hogy a mondás beigazolódjon:
"Válassz olyan munkát, amit szeretsz és egy napot sem kell dolgoznod az életedben."
Mindenképpen a lovakból szeretném megcsinálni a pénzem, köréjük szeretném építeni az életem. Viszont tisztában vagyok vele, hogy mennyire nehéz lovas szakmából megélni.
Mégsem szeretném elvetni ezt a lehetőséget.
Merre lenne érdemes továbbtanulnom?
Leginkább főiskolára gondolok vagy egyetemre. Létezik olyan felsőoktatási intézmény amely lovakkal foglalkozik és lovakkal kapcsolatos szakot lehet tanulni?
A gond az, hogy sem mint "állatttenyésztő", sem mint "lovaskultúra oktató" nem fog tudni megélni ezekből a szakmákból, nem hogy még lovat is tartson mellé.
Ami a lovakhoz kell, az a szakértelem és pénz, pénz, pénz. Aki megél belőle, az azért él meg, mert vagy rengtegeteg invesztált bele (pl. modern istállóba, pályákba, fedelesbe), vagy azért, mert a ló elöl veszi el a pénzt. Mindenhez óriási tőke kell sajnos és szép dolog lovas szakmát tanulni bizonyos egyetemeken, de gyakorlati szakmát nem kapsz velük.
Én azon az véleményen vagyok, hogy aki lovakkal akar dolgozni, az elsősorban a lovastudásába invesztáljon, mert azzal kaphat munkát akár mint lovas, akár mint oktató vagy edző a kellő ismeretek és tapasztalat megszerzése után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!