Nem szereti az orrvédős légymaszkot, attól lehet ideges?
Figyelt kérdés
Most pihenőn van a lovam, csak minden nap 20-25 percet futószárazom. Simán kötőféket meg légymaszkot teszek rá úgy viszem ki futószárazni, nem kell hozzá kantár. Eddig orrvédő nélküli légymaszkunk volt, elég jó minőségű, de az elszakadt. És apukám ment venni, de nem ért hozzá és egy elég gyér minőségűt vett, viszont orrvédőset. Ráraktam a lovamra, amíg pucoltam folyamatosan próbálta az orrvédőt ledörzsölni (nem szorult alá bogár, azt többször ellenőriztem) és mikor kivittem, kb rögtön elkezdett rohanni és úgy 10 percig nem lehetett megállítani, majdnem elrántott, pedig eddig sose csinált ilyet. Nem volr szél se, meg hideg se, mástól se lehetett ideges, mert minden nap ugyanebben az időpontban ugyanerre a pályára viszem ki futószárazni. Lehet, hogy ennyire bekattant az orrvédőtől? Ti tapasztaltatok már ilyet? (Elég ijedős ló egyébként, kisbéri félvér, úgyhogy könnyen fel tudja kapni a vizetkis dolgokon is). Szerintetek megszokja az orrvédőt idővel, vagy vegyek neki orrvédő nélküli légymaszkot? Amúgy csak 2-3 hónap múlva mennék lovasbolt felé, addig el kéne lennünk ezzel a légymaszkkal...2014. máj. 12. 23:53
1/3 anonim válasza:
Hagyd rajta, aztán vagy megszokja vagy nem, ezt nem lehet megjósolni. Ha nem tetszik neki is tudsz a netről rendelni bármikor, ha annyira nincs meg nélküle.
2/3 anonim válasza:
1. Miért pakolod rá a légymaszkot???? Extrém ritka esetben kell egy lóra légymaszk, a tiéden miért van?
2. Miért van pihenőn a ló napi 25 perc futószárazással????? Mert ha pihenőn van sérülés vagy hasonló miatt, akkor nem éppen a futószár az eszményi megoldás. Ha sok volt a meló, azért pihen, akkor meg ne futószárazd, rakd ki egész nap legelőre, vagy ha az nincs, legalább egy tágas karámba.
Ne csodálkozz, ha napi 20-25 perc mozgással még az amúgy híresen nyugodt kisbériek is megkettyennek, főleg, ha kaját meg kap eleget. Ilyenkor persze hogy rohan.
Valamiért úgy érzem, nem kerek a sztori....
3/3 A kérdező kommentje:
Sántaság miatt van pihenőn, annyit, és olyan módon mozog, ahogy azt az orvos előírja. Elég egyedi és ritka betegsége van, ezért nem is részleteztem, de folyamatos orvosi kezelés alatt áll. Légymaszk pedig azért van rajta, mert érzékeny a bőre a szeme körül is, és rengeteg az apró légy.
2014. máj. 14. 23:11
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!