Hogyan tudom ezeket lemérni?
Honnan tudom , hogy :
Mekkora zabla kell neki ?
mekkora nyereg ?
mekkora heveder ?
stb ? ...
Hogyhogy hogy? Fogod, beleteszed a centit a ló szájába és a szám, amit látsz, a zabla mérete.
Felrakod a nyerget a lóra, a felrántó közepétől a felrántó közepéig a hasa alatt átviszed a centit és leolvasod a számot...
A nyeregpróbához itt egy videó a pontos méret, kialakítás, egysúly, stb. megállapításához: https://www.youtube.com/watch?v=U2mKz0uP_K8
a legjobb ha mondjuk bértartásba kerül és jófejek a bértartók és segítenek annyit, hgoy kölcsön adják a cuccaikat egy próbára és akkor kiderül. a zablát pontosan meg lehet tudni próbálgatással, a hevedert nagyjából meg lehet saccolni más nyereg alapján (mert azért nyerge válogatja, hogy mekkora kell) de a nyerget nem fogod tudni pontosan, hogy mekkora kell, az ülőfelület méretét a saját fenekedhez képest meg lehet mondani, de a markamra méret elég bonyolult, és nem minden márkánál ugyanakkora, ráadásul a legtöbb nyeregnél (olcsóbb bolti, vagy használt nyergeknél, sokszor még 100.000-es használt kategóriában is így van) nem tudják a markamra méretet.
szóval marad a próbálgatás! sok sikert, egy jó nyerget, ami tökéletesen passzol a lovadra nem mindig könnyű találni (vannak lovak, amikre kimondottan nehéz), kitartás és hajrá!
(ja és az én telivéremnek 10,5-es zabla kell, ami póni méret, az előző lovamnak 14,5-es kellett...)
ez az egyik fő oka, hogy érdemesebb használt nyerget venni csak próba lehetőséggel (visszavásárlási garanciával).
a bolt nem köteles visszavenni, csak internetes vásárlás esetén, de csak ha hibátlan állapotban adod vissza. és az, hogy ráteszed a lepucolt lóra és nem jó az oké, de ha már beleizzad, meg a felrántókon látszik egyetlen használat is úgy már nem fogják visszavenni, pedig akkor derül ki, hogy jó-e rá, ha már látod, hogy hogy izzad be alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!