Mitol barnult be a frízem oldala? (Tobbi lent. )
8 éves kanca,jo helyrol van Hollandiából,4 hónapja van nálam teljesen feketén érkezett de ahogy elkezdett vedleni,és melegebb lett z ido és sutni a nap elkezdett a hasa és az oldala bebarnulni.
Miért?Lehet hogy elégett?Nem teljesen barna,csak foltokban barnul.
Mit csináljak h ujra fekete legen?A lába,arca sorénye mind fekete.
MI EZ?
Azt jelenti sokat van a napon és a szabadban,vagyis jól tartod ! :) ne aggódj csak kifakul a szőre,mert a nap kiszívja.
Ne legyél sznob hülye ,ne zárd be istállóba csak h fekete maradjon (létezik ilyen sőt...)
Nem szívja ki a nap színét!! Ha kiszívná, hogy léteznének korom fekete lovak, kinn tartva a karámban, nyáron? Azok immunisak a napsütésre, vagy mi? A pej miért nem világosodik ki, vagy a sárga?
Van fekete, meg van nyárifekete. A fekete örökké fekete, a nyárifekete meg nyáron kivilágosodik.
Nem tudom, honnan jönnek ezek az információk....
Akkor azt hogyan magyarázod,hogy ugyanaz a ló nyáron mindig árnyékos karámban fekete maradt,napsütötte karámba meg "bebarnult" ? Tán nem azé mert a nap kiszívta neki ?
Hiába nyári fekete ha nem éri nap...
Koszonom a kedves válaszokat,bár látom itt elég sokan sznobnak néznek meg hulye lotartónak aki csak azért vett lovat mert megteheti.
SOHA NEM ZÁRNÁM BE A LOVAMAT!!!!,csak hogy feket maradjon vagy akármilyen esztétikai okoból.Egész nap a legelon van,nincsenek bokszozva egyáltalán!
Azzal eddig is tisztában voltam hogy soha nem lesz ugyanolyan sotétfeket amilyennek hozták.Csak más feket ló is van a lovardában és oket nem szívta ki a nap ennyire ez=rt kérdeztem.
Kérlek ne nézzetek alaptalanul sznobnak,felelotlen lótartónak.
Koszonom a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!