Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Az ugratás megtanulható ennyi...

Az ugratás megtanulható ennyi idő alatt?

Figyelt kérdés

Biztosan tudok lovagolni mind a 3 alap jármódban (lépé,ügetés,vágta).Nyáron mennék lovastáborba és szeretnék ott megtanulni ugratni.Bár lovagolni is táborban tanultam meg nem tudom,hogy ez az ugratással lehetséges-e.

A választ köszi:)

2014. máj. 6. 20:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Bocsi, de nincsen olyan, hogy "megtanulni ugratni". Mire gondolsz? Kis x-eket persze, de az még nem jelenti, hogy egy méteres meredeket vagy egy 120-as oxert is tudni fogsz. Az hosszú-hosszú évekbe telik. plusz nem mindenkinek megy olyan gyorsan, van aki egyből ráérez, van aki csak később. Menj el és egy fokig biztos eljutsz. de igazából ezt is gyakorolni kell folyamatosan.
2014. máj. 6. 20:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Természetesen ezzel én is tisztában vagyok.Rosszul fogalmaztam úgy gondoltam,hogy alapszinten.
2014. máj. 6. 21:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Így visszaolvasva az enyém sem volt valami kedves. Persze, alapszinten szerintem meg lehet, csak utána gyakorolj hogy ne felejtsd el :)
2014. máj. 6. 22:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Amekkorát a táborban ugrani fogtok, az nem lesz más, mint egy nagyobb vágtaugrás, szóval nem lesz vele problémád, ha stabilan ülsz. Megtanulni a lovat rálovagolni, távolságot felmérni, pályát lovagolni, nem iskolalovat lovagolni már több időt igényel, de hát el kell kezdeni valahol.
2014. máj. 7. 08:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Táborban nem hiszem, hogy megtanulsz ugratni, csak belekóstolsz a dologba.

Ahogy előttem írták a távolságot felmérni, rálovagolni, ráérezni több idő kell, egy jó edző és sok sok gyakorlás.

2014. máj. 7. 12:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Megtanulni megtanulhatod, megszokni nem fogod. De a fokozatos emelés elvén 50-60 centiket simán ugrathatsz pár lecke után, nem egy olyan nagy was ist das, ha biztosan lovagolsz, rá tudod vinni az akadályra, azt meg, hogy mikor köll oldalba rúgni, hogy ugorjon majd mondja az edző, megjegyzed, és utána tudod. Hacsak nem vagy kancsal vagy félszemű, mert akkor a távolságbecslés nem nagyon fog menni... de még akkor is ugrathatsz, ha leléped a pályát, és magadban számolod.
2014. máj. 7. 14:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2014. máj. 7. 18:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Mennyi ideig tartott az a tábor, ahol megtanultad "biztosan" lovagolni a három járómódot?
2014. máj. 7. 22:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Az "utolsónak":1 hétig tartott napi 2 edzéssel
2014. máj. 13. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!