Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy neveljem meg?

Hogy neveljem meg?

Figyelt kérdés
Van egy lovam.Ha elkezdem pucolni akkor csipked,rugkapál a lábával a levegőbe.Ha a fejét akarom megsimogatni akkor megcsíp.Hogy szoktassam le róla?

2014. ápr. 28. 19:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Utolsó, majd mondd meg a ménesben a többi lónak, hogy ne rúgja meg a másik hasát, mert azt "jujj nem szabad". Én se azzal kezdem, de maikor a ló már a lábát emelgeti, akkor én is emelgetem. Persze mi nem jutunk el idáig, mert a tiszteletlenséget csírájában elfolytjuk.
2014. ápr. 29. 19:36
 12/18 anonim ***** válasza:
Azzal ne tudsz mit tenni ha a rangsort eldöntik egymás közt. De az nem ugyanaz,mintha te odaállsz bakancsba és izomból elkezded a hasát rugdosni,vagyis normális ember ilyet nem csinál,maximum te ,ha állatkínzó vagy. sok eszed nem lehet,ha nem sikerült ezt felfognod.
2014. ápr. 30. 08:13
 13/18 anonim ***** válasza:
Normális ló sem rúg rá a gazdájára... amelyik meg mégis, az nem is érdemel normális bánásmódot.
2014. ápr. 30. 08:58
 14/18 anonim ***** válasza:
na most csak azt nem értem, hogy a normális válaszokat miért kell lepontozni?
2014. ápr. 30. 18:13
 15/18 anonim ***** válasza:

Egy ló ellen annyi erőszakot lehet alkalmazni, amennyit ő is alkalmaz ellened. Ezt egy olyan embertől hallottam, aki nagyon rég óta lovagol be lovakat, illetve foglalkozik elrontott lovakkal, ráadásul természetközeli módszerrel.

És ez az ember sikeres, a lovak tisztelik és egyáltalán nem félnek tőle.

A ló hierarchia szerinti "társadalomban" él. És igen sokszor erőszakkal dől el a rangsor. Persze van olyan ló, melynek elég az, ha csúnyán néznek rá és meghunyászkodik, van amelyik csak pár rúgás és harapás után nyugszik bele a helyzetébe.

Ló és ember között sose lehet egyenlőség, a lónak tisztelnie kell az embert, különben ez egy veszélyes "játékká" alakul. Mindig figyelni kell a jelzéseket és a nem kívánatosaknál fel kell lépni.

A fokozatosság elvét kell követni, ha a ló csak sunyít, akkor nekünk is elég csak "fenyegetőzni", azzal jelezve, hogy "tudom ám, hogy mire készülsz". Persze, ha ezek a kezdetleges dolgok nincsenek lereagálva, akkor jön, hogy oda-oda kap, esetleg beszorít a boxban/állásban, esetleg lábemelgetés, rúgás. De mindegyik kezelhető megfelelő határozottsággal és fellépéssel.

2014. ápr. 30. 22:01
 16/18 anonim ***** válasza:
Akkor hogyha rárúg egy vemhes kanca,annak is rúgjál alá nyugodtan .... Nagy lószeretők ,valaki csúnyán néz a lóra már "leköpitek" ,de amúgy az hogy alárúgsz az teljesen rendbe van.
2014. máj. 1. 12:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha annyira vagy agresszív a lóval, mint a ló veled, akkor azt fogja gondolni, hogy egyenlőek vagytok. Ha bepróbálkozik pont, hogy erélyesebbnek, agresszívabbnak kell lenni, mint ő. Na azért nem sokkal, de érezze, hogy mi a helyzet.
2014. máj. 2. 12:40
 18/18 anonim ***** válasza:

A lóval való bánás sokezer éves hagyományát őrzi a "csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!" mondásunk is. :)

Nem kell őket sajnálni. A ló nagyobb és erősebb, mint mi, csakis akkor fog szolgálni, ha sakkban tudjuk tartani. És ehhez bizony néha-néha hozzá tartozik egy kis erődemonstráció is.

2014. máj. 2. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!