A lovam patája meg volt kicsit repedve és ma leesett egy 1 cm vastagságú és 3 cm nagyságú rész. Ez baj vagy nem lesz ebből semmi baja?
Arra is nagyon figyelj oda, hogy a kavicsokat (kavicsos, téglatörmelékes, építési törmelékes stb) is el kell kerülni, ha mezítlábas a ló. Óriási kárt tud tenni a patájában. Fontos a rendszeres pata tisztítás is!
Az én lovamnak nem volt jó a patazsír ("lábszaga" volt tőle), én vazelinnal kentem át. Vicces volt, hogy a gyógyszertárban mondhatni ipari mennyiségű vazelint kellett vegyek. Mostanában hanyagolom, mert elég sokat javult a helyzet. Gyógynövényekkel, gyümölcsökkel, zöldségekkel igyekszem segíteni a szervezetét a regenerálódásban.
Arra kell nagyon figyelni, hogy fölfelé ne repedjen fel nagyon, mert abból baj lehet. (egyik edzőm lovának tövig berepedt az ugrólova patája és egy évig csak sétálhatott a ló, mert mindig visszarepedt volna és ugye lassan nőtt így is...)
Egyébként szárazságban kend minden nap, nedves időben pedig heti 1-2 alkalommal.
E.
Mikor volt körmölve? Nem volt már túl nagy a patája?
Ha normális nagyság mellett történt, akkor a pataszerkezettel van baj, érdemes lenne megbeszélni a kováccsal, ő látja, hogy érdemes-e felpatkolni, hiszen az védi is a patát a sérüléstől, valamint én adnék neki vitamint is.
A patazsírozás önmagában nem ér semmit, úgy csináld, hogy lovaglás után jól áztasd be a patáját és a nedves patát kend be vastagon patazsírral, hogy a nedvesség benn maradjon.
4 hete volt körmölve 2 hét múlva lesz megint de most egyenlőre nincs vele baj egy kicsirész hiányzik a patájából
igen most majdenm mindenap kennem patazsirral,én is azon gondolkozhtam talán patkolni kéne majd megkérdezem a kovácsomat amikor jön.
Köszönöm a válaszokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!