Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 14 évesen milyen ló felel meg...

14 évesen milyen ló felel meg első lónak?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 1. 18:09
1 2
 1/14 anonim válasza:
Attól függ mire szeretnéd használni. ( terep,díjlovaglás,díjugratás ... stb)
2014. ápr. 1. 18:18
 2/14 anonim válasza:
Kan.
2014. ápr. 1. 18:25
 3/14 anonim ***** válasza:
És nem elhanyagolható a lovas tudásod mind lovaglás terén, mind lótartás, gondozás terén. Az se mindegy, hogy hogyan tudnád tartani, milyen lehetőségek vannak, gondolok itt ridegtartásra, félridegre, esetleg istállóztatásra. A korod egyébként nem jelent semmit, én 13 évesen egy 6 éves francia melegvérű sportlovat kaptam (6 éves korom óta lovagolok, 11 éves korom óta versenyeztem, amit 18 évesen a suli miatt abba kellett hagynom), ami barátnőmnek 16 éves létére kihívást jelentett, nekem meg nagyon jó társam lett, most 10 éve vagyunk együtt és imádjuk egymást.
2014. ápr. 1. 18:31
 4/14 anonim ***** válasza:
pOnt a lényeg maradt le. Jó,14 évesen nem vagy agyonképzett lovas,max haladó. DE mégis milyen célra kéne,mennyit költenél rá. Mert ezek nem elhanyagolható dolgok....
2014. ápr. 1. 18:55
 5/14 anonim ***** válasza:
Olyan hogy kan ló nincs. Az kutyáknál van. Lovaknál csődör-mén van.
2014. ápr. 1. 19:30
 6/14 x) ***** válasza:
A 14 éves kor a lehető legrosszabb időszak lóvásárlásra, nekem elhiheted. Új napirended lesz a középsuli miatt, változik az ízlésvilágod, több mindent szeretnél csinálni stb. Szóval ha érdekel a véleményem, akkor semmilyen lovat ne vegyél még. De egyébként tényleg lemaradt pár lényeges infó...
2014. ápr. 1. 21:20
 7/14 A kérdező kommentje:
Hobbilovaglásra szeretném. Azt mondták, (lovakhoz értő emberek) hogy ha az embernek tetszik és sokat akar lovagolni (pl minden nap) akkor jobban megéri lovat venni. Kancát jobban szeretnék.
2014. ápr. 2. 14:22
 8/14 A kérdező kommentje:
Terepre jó az angol télivér?
2014. ápr. 2. 14:22
 9/14 anonim ***** válasza:

Én igazából első lónak a Magyar sportlovat szoktam ajánlani, olyan 4-6 év körülieket. Főleg ugratni tud nagyon jól, de mindenre megtanítható (nem mintha más lónál ne lenne így, de a testi adottságai megvannak mindenhez) .

Terepre is ugyan olyan jól tudsz vele menni .

Ajánlom, hogy nézz körül a www.lovasok.hu oldalon, ott sok infót olvashatsz és az eladó lovaknál pontos keresést is indíthatsz!

2014. ápr. 2. 17:01
 10/14 anonim ***** válasza:

Persze, jó az angol telivér terepre, biztos találsz olyant. De amíg itt tartasz, hogy lovas szakértők azt mondták, hogy vegyél lovat, ha tetszik, addig szerintem se nagyon gondolkozz rajta. Valóban a napirended sokat fog változni, de azon kívül sok más is. Ha még csak az alapok elsajátításánál jársz és egy ilyen alapvető fajtát, mint az angol telivért sem ismered, akkor szerintem tegyél le róla.

Bár mindegy, úgyis olyan lovat fogsz vetetni apuékkal, aminek szép a szeme, szép a szőre. Az nem számít, hogy lovagolni nem fogod tudni (merthogy egy angol telivért ilyen tudással nem fogsz tudni), de neked van egy szép angol telivéred, amit olyan jó kimondani, mert azok olyan szép versenylovak. Teszem hozzá küllemre egy magyar félvér, egy kisbéri is tud olyan jól kinézni, mint egy angol telivér, ráadásul alapvetően sokkal kiegyensúlyozottabb, sokkal nyugodtabb fajták. De vegyél csak angol telivért, tulajdonképpen terepen elrotyózni az is jó lesz... Ha meg baleset lesz, mert nem tudod megfogni, akkor a törött lábikójával eladjátok aztán kapsz másikat... Valóban, véletlen se hallgass másokra... (csak nem értem, minek írtad ki a kérdést, ha úgy is döntöttél már...)

2014. ápr. 2. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!