Fogathajtás tényleg nem egy nőies sport?
féreghajtást olvastam először xD
Ne foglalkozz a véleményekkel, ha ezt szeretnéd csinálni, ezt csináld :)
Ha nem érdekel, hogy mit mondanak mások, akkor hogyhogy azért nem lovagolsz, mert "tucatsport"? A fogathajtás is tucatsport, nálunk egy sima vidéki fogathajtó versenyen van legalább 30 fogat minden alkalommal.
Azt tudnod kell, hogy a fogathajtás nagyon drága. Ha egyesben mennél legalább kettő, ha kettesben, legalább három jól kiválasztott ló kell hozzá, plusz a kocsi, a felszerelések, a segédhajtó, az edző, az óriási pálya, a versenyekre a szállítás csak kamionnal vagy két lószállítóval lehetséges, tehát amellett, hogy "nem nőies", meglehetősen drága is.
Szerintem tök mindegy, hogy pasi vagy nő ül a bakon, bár pasiból tényleg több van.
Nem olyan nehéz sport ez, ha az ember elég időt fektet a lovak képzésébe, akkor ez nem az erőről szól, hanem a technikai megoldásokról.
Ha komolyba akarsz versenyezni, akkor ugye kell egy maratonkocsi és egy díjhintó (amin csak a pár lámpa 90 ezer Ft), meg ugye 2 pár szerszám (maraton, díszes), lovak.. hát jah nem olcsó, de a lovaglást is lehet drágán művelni, mert van, akinek 400 ezres nyereg van a feneke alatt.
Mi csak hobbiból kocsizunk, van egy egyesbe-kettesbe szerelhető maratonkocsink és azzal járjuk a környéket.Én szeretek kocsizni, szinte a bakon nőttem fel, ezért engem a lovaglás jobban vonz.
24/L
Én is inkább hajtok mint lovaglok:)
15l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!