Az ínvédő, fásli, martingál, szügyelő és az ilyen dolgok is fontosak? Mennyiért lehet ezt beszerezni?
Minden felszerelésnek van célja, sajnos ahogy egyre több a hobbilovas, egyre több a felsleges felszerelésekkel teleaggatott ló, ha neked nincs rájuk szükséged, ne vegyél.
Ínvédő jó, ha van, a biztonság kedvéért, fásli-párti nem vagyok, csak akkor használok, ha az adott ló igényli, vagy sérülés után áll munkába, a martingál egy segédszár, ami önmagában nem oldja meg a problémát, azonban ha a lovas felteszi a lóra, az igénye is megszűnik lassan, hogy a hibát korrigálja, szügyelő pedig csak elvétve kell a lovakra, a többség csupán dísznek használja.
Az én lovamnak is annyi felszerelése van, amennyi a tiédnek, plusz van egy neoprén ínvédője az első lábakra,ezeknkívül futószárazáshoz van egy kapicánja.
Ínvédő ugrólovaknak jó, illetve terepen is jól jöhet, főként a mechanikai sérülések ellen véd. Ára újonnan 5000-től a csillagos ég, ami bőr meg bariszőrös, az 20 ezer körül van.
Fáslizni mi csak láb betegség idején fáslizunk.
Nekem szügyellős martingálom van, sokat mászatok, jól jön ezen a hegy-völgyes tájon, a maringál meg arra való, ha a lovad hajlamos a "csillagvizsgálásra" akkor meg akadályozza, amúgy, ha jól van beállítva nem zavarja a lovat, de ha nincs rá szükség, akkor felesleges rátenni. Én kompletten 16 ezerért vettem, de ha csak martingálra van szükség az 6-10 ezerből megvan.
Amúgy ideális esetben elég a nyereg felszerelve és a kantár, nyeregalátétből jó ha van 2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!