Mexikói kantárhoz szügyelő + martingál?
Az a kérdés, hogy valóban van-e szükség mexikói kantárra, szügyelőre és martingálra, nem az, hogy összeillenek-e...
2013. febr. 3. 12:07
2/18 A kérdező kommentje:
Mexikói kantárra van szükség mert nekem az tetszik és a lónak is kényelmesebb lesz. Szügyelőre lesz szükség mert ugrani kezdünk igen-igen magas akadályokat, meg amúgy is terepre fogunk járni szinte ezért nem árt ha valami megfogja a nyerget az esetleges hátracsúszástól attól eltekintve, hogy jól meg van húzva, azért a hasát mégis csak ki-ki engedi egyre jobban mert ő olyan, hogy felfújja magát mikor hevedert akarok húzni. Martingálra eddig még nem volt különösebb szükség, de nálam az alap. az lehet nem lesz.
Jajj, kedves kérdező, ez a kommented nagyon gáz....
Mexikói kantár azért, mert ez tetszik, terepre jársz főleg, meg igen magas akadályokat ugrasz (hol a síkmunka?), szügyelő rendben, de a lónak szoktunk hevedert húzni meló közben, ha szükséges, de felülés után néhány perccel, kis séta után mindenképpen, martingál meg vajon mitől alap?
Nem az a fontos, mit szoktak rakni a lóra, hanem az, mire van szüksége az adott pacinak.
2013. febr. 3. 13:17
4/18 A kérdező kommentje:
Hol a síkmunka? A síkmunka a terep. Mivel otthon tartjuk a lovakat és eljárunk edzőhöz ezért kb. nála a síkmunka 15-20 perc, de azt úgy hívják bemelegítés. Terepen idomítgatom, de általában csak menni szoktunk neki a világnak. Másrészt ha szeretnéd másképp fogalmazom meg, ha így előnyösebb választ kapok: Mexikói azért kell mert nekem az nagyon tetszik. Szügyelője meg martingálja eddig is volt. Mert olyan neki ami van, hogy a szügyelő egyben van a martingállal. De a kérdés még mindig csak az, hogy illik-e össze ez a két stílus. Az, hogy én hogy és mivel lovagolom a lovam az csak rám tartozik.
Gratulálok. :-) Ezek után kíváncsi lennék, ki az "edződ".
2013. febr. 3. 14:01
Hát ez nagyon jó! :))
Már csak azt áruld el, milyen két "stílus"??
2013. febr. 3. 14:16
Atyaég! "...mert az nagyon tetszik..." Nekem nagyon tetszik a Pessoa zabla. Akkor azt kéne a lovamra raknom, aki egyébként kötőfékkel, illetve nyakmadzaggal lovagolható?
Ha olyan hű de nagy akadályok ugratására készülsz, akkor nyilván van már egy ki lovas múltad, illetve képzettséged. Ez esetben pedig tisztában lennél a felsorolt eszközök funkciójával, és tudnád, hogy lehet-e, szabad-e őket együtt használni.
A bemelegítés nem "síkmunka", és a tereplovaglásnak nem csak abból kell, nem csak abból szabad állnia, hogy "megyünk bele a világba".
2013. febr. 3. 16:21
8/18 A kérdező kommentje:
Utolsó! Aranyos, hogy megpróbálsz kioktatni, de sajnálom, hogy a kérésem, ami csak arról szólt, hogy ezek a felszerelések hordhatók-e együtt. Ti itt semmit nem fogtok megváltoztatni, nem fogjátok a világnézetemet egy másik síkra terelni. Mellesleg, nem zablával készültem széttépni a száját. Nem ártani készültem neki. De úgy látom nem fogjátok felfogni. A lovamon eddig is volt martingál. Komolyan a martingál miatt vagytok kiakadva? Minden 2. lovon van. Igen a kantár egy olyan dolog, hogy olyat vesz az ember amilyen tetszik neki. Ha én western kantárral készülök ugratni akkor azzal fogok. Annyira mindegy hogy milyen kantár van a lovon. Ha kötőfékkel vagy anélkül akarom vele megugrani az akadályt, nos nem akadály. De az, hogy milyen az orrszíja egy adott kantárnak az had legyen már mindegy. Csak azt kérdeztem, hogy szokták-e így hordani. De tudjátok mit, nem érdekel. Mert eddig még nem kaptam csak kioktató válaszokat. Mintha ezen az oldalon, az összes "lovas" azt gondolná magáról, hogy okosabb a másiknál. Én se vagyok egy húde profi de nem kötök bele senkinek a lovaglási stílusába. Ismeritek a lovamat? Nem! Fingotok sincs róla milyen, mi kell rá és mi nem. Nem ismertek engem se, nem tudjátok milyen vagyok, nem tudjátok hogy lovagolok mennyire értek hozzá. Azt hiszitek az vagyok akit itt neten "megismertetek", azt hiszitek ilyen vagyok? A martingálból levontatok egy véleményt, meg abból, hogy én a terepet élvezni szeretem a lovammal? Hát milyen emberek vagytok ti? Mi közötök van ezekhez? A kérdésre kéne válaszolnotok nem? Nem ezt hívják OFF-olásnak amit ti csináltok? Nem a kommentekre hanem a kérdésre kéne válaszolni. Olyanok vagytok esküszöm mint a birkák, vagy mint valami csordaállatok. Az egyik elkezdi az alaptalan oltásokat és a többi folytatja. Undorító! Hát kik vagytok ti? Köszönöm! Nem vagyok kíváncsi további ilyen jellegű válaszokra mint amit előbb kaptam. Ha ezek után még valaki tud normális választ írni és végre a kérdésre válaszolni annak nagyon hálás vagyok!
9/18 A kérdező kommentje:
Ja és Soraira vagy kicsoda. Az, hogy kinek miből áll a terep azt nem te állítod össze. Kinek miről szól, valakinek ugyanolyan mint egy normális pályás lovaglás, a ló szerencsétlen el se engedheti magát. Valaki meg azt szeretné ha a lova kicsit élne. Ha érezné a szabadságot, ha érzeni a lábába a az erőt. Ha érezni a vizet, ha érezné a szelet ami csapja a sörényét. És nagyon sajnálom azokat akiknek nem erről szól! De tényleg!
Én igazából nem tudom,h milyen stílusra gondoltál...A mexikói orrszíjj is angolnak számít(nem kioktatásból).Azt hogy milyen orrszíj van a lovadon nem befolyásolja martingál és a szügyelő szerepét.
2013. febr. 3. 18:06
Kapcsolódó kérdések: