Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A ló irányítása?

A ló irányítása?

Figyelt kérdés
Igen, biztosan hülyének fog mindenki nézni, de hogy is kell?

2014. márc. 22. 19:39
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
oktató!! ezt nem itt kell kérdezned..járj lovagolni,rendes edzőhöz és ott majd megtudod
2014. márc. 22. 20:06
 2/23 anonim ***** válasza:
testsúllyal,és szárral,de előbbi döntőbb szerepet játszik. mondjuk balra fordulsz: Bal ülőcsontodat terheled,balra fordulsz válladdal kissé,jobb szárral ,jobb lábaddal (csizmáddal) tolod ,fordítod balra. Mindig ellentéte szár fordítja,az hogy balra húzom,balra megy,jobbra ,akkor jobbra az egy közhely. Ha mondjuk balra akarnál fordulni és a bal szárat húznád,nem fordulna,hanem elsodródna jobbra ellenkező irányba.
2014. márc. 22. 20:07
 3/23 anonim ***** válasza:
89%

Előző, mivan?? :D A szárakkal amit leírsz, az egy zagyvaság. A ló a külső száron támaszkodik, eddig van igazad. Az, hogy a ló jobbra sodródna, ha az ember csak annyi jelet ad neki, hogy a bal szárat húzza, az marhaság.

Kérdező, ha balra akarsz fordulni:

- bal ülőcsontot terheled

- bal csizma körül hajlik a ló, tehát az a helyén marad, jobb csizma kb. a heveder mögött egy tenyérnyivel támaszt, hogy ne sodródjon ki a fara

- bal szárat kicsit visszaveszed, jobbal kissé engedsz, a ló a jobb száron támaszkodik

2014. márc. 22. 20:13
 4/23 anonim ***** válasza:
próbáld ki,húzzad a belső szárat... ne mi lesz ? Csak nem elmegy a vállán? Balra fordulás esetén a bal szár csak az állítást adja meg... barom....
2014. márc. 22. 20:26
 5/23 anonim ***** válasza:
mellesleg azon a száron ,amin támaszkodik a ló,soha nem engedünk,különben nem is fog fordulni.... Alapokat nem tudod....
2014. márc. 22. 20:27
 6/23 anonim ***** válasza:
Oppá, természetesen már kipróbáltam. A lovardában, ahova járok, kb. 20 kezdő próbálja ki naponta azt, hogy a lovat a szár egyszerű meghúzásával fordítja valamelyik irányba. Hidd el, hogy egyikkel se szoktak a másik irányba elmenni a lovak. Gondold át szépen még egyszer!
2014. márc. 22. 20:29
 7/23 anonim ***** válasza:

Most gondolom büszke vagy arra amit nem tudzs és rosszul csinálsz... eleve a külső száron fordítod a lovat,ha azon engedsz akkor pont nem fog fordulni csak rádől a vállára..

Próbálj már meg úgy egy kiskört csinálni balra,hogy közben eldobod a jobb szárat és csak a balt húzod..... Mondjuk ezt még nem sikerült híres lovasoknak se megcsinálni ,de majd jössz te és akkor !!!!

2014. márc. 22. 20:37
 8/23 anonim ***** válasza:

Nem mondtam semmi olyasmit, hogy eldobja a jobb szárat. Annyit mondtam, hogy enged rajta egy kissé. Ugye azt azért belátod, hogy a ló maradhat attól még támaszkodásban, hogy egy kicsit engedek a száron? Mert tudniillik valamekkora játéka azért van a kezemnek ebben a dologban? Hiszen a ló normális esetben előreNYÚL és megkeresi a szárat MAGÁNAK?

Pl. te hogy mész lefelé lejtőn, ahol köztudottan engedni kell a lónak, hogy kinyújtsa a nyakát? Csak nem ugyanakkora szárat fogsz neki, mert juj juj azon támaszkodik, úgyhogy nem engedhetek rajta...?

2014. márc. 22. 20:39
 9/23 anonim ***** válasza:
ha engedsz rajta,már nem támaszkodik....Külső mindig fixen tart.... De neked mindegy,te már a képzett kezdőiddel megcsináltad a lehetetlent,nem is vitatkozok tovább... Valettával legalább kihívás szakmai vitákba menni,mert tudja miről van szó,de olyannal nem folytatom tovább,akinek a 2 . kommentjéből kiderül,hogy nem tudja mit beszél :D Szia
2014. márc. 22. 20:46
 10/23 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam, hogy ha mondjuk jobbra akarok fordulni, akkor a jobb szárat veszem rövidebbre és bal csizmámat nyomom a ló oldalához. De mivel nem értek ehhez és nem tudom, hogy biztosan így van-e ezért kérdeztem meg.
2014. márc. 22. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!