Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovaglás sport vagy nem...

A lovaglás sport vagy nem sport? Miért?

Figyelt kérdés

Saját gondolataitokkal, szerintetek ha sport miért és ha nem miért?

Nagyon sokan mondják azt hogy nem sport, de érdekelne ti mit gondoltok róla?

2014. márc. 19. 17:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
71%

Hm... Olvasván a válaszokat ez jutott eszembe:

Sokan a fáradsággal hozzák összefuggésbe, hogy bizony sport.

Drága egyedeim: Ástam egy egész napot, jól elfáradtam, már csak azért is, mert nem szokta a cigány a szántást, talán bizony sportoltam?? Nem hinném...

Ezzel együtt persze hogyne lenne sport, ha azon a szinten csinálják.

Ha csak kedvtelésből, akkor hobbi, még ha belefárad is olykor rendesen. Mint nekem a "szántás"....

2014. márc. 20. 14:09
 12/23 anonim ***** válasza:
76%

Igen is sport. Egy 5-600 kg-os állatot rendben hazavinni, megtartani magad rajta, korrigálni folyamatosan a lovat, lovagolni(nem csak zötyögni), igen is sport.

Nyilván aki egyszer felült a búcsúban a körbe-körbe menő pónikra, azt gondolja, hogy ez semmi, de megnézném, hogy egy valódi edzőnél ki mennyit bírna...

Szerintem nagyon sokan könyörögnének az utolsó negyed órában, hogy legyen már vége.. :D (Nyilván nem az első óránál, amikor ismerkedik mindennel, az is fárasztó, de amikor az ember kimegy egy egész napra, vagy 3-4 órára, biztosan mindene fájni fog, a fáradtság más kérdés.)

Egy biztos, nem egyszerű sport, rengeteg az információ, minden van hová fejlődni.

Arról nem beszélve, hogy nem csak a testet, de az agyat is megtornáztatja, mert folyamatos figyelmet igényel(az ülésed, a testi épséged, a ló testi épsége, ha terepen vagy a környezeted, esetleg másik ló, lovas, a saját lovad stb.), és a lelkedet is helyre teszi..

2014. márc. 21. 07:48
 13/23 anonim ***** válasza:
69%
Ha rendesen csinálod, akkor nagyon kemény sport, főleg ha versenyzel is. Aki szerint nem mozgatja át a lovas izmait, azt szerettetel várom. Pl. díjlovas edzésen több mint 1 óráig kellett szárra lovagolnom a teljesen merev nyakú lovam. Utána a karom és a vállam is olyan hihetetlenül fájt, hogy az aki még nem élte át, az elképzelni se tudja. Arról nem is beszélve, hogy kockahasam van a lovaglásnak köszönhetően, és olyan comb izomzatom, hogy a sok gyökér, a lovaglást kritizáló focista mind elbújhat a pálcika lábaival az enyémek mellett. Ezek mellé a lovaglás ritka gyors reflekszeket és magas fájdalom küszöböt is adott. A versenyzés (én díjugratásban versenyzem) meg egy külön művészet. Főleg ha egy olyan ideges természetű lova van az embernek, mint nekem. Aki továbra is lenézi ezt a sportot, jöjjön csak, és lovagolja el a pacikámat terepen. Igérem, nem fogok hangosan röhögni...max. egy kicsit. ;)
2015. dec. 31. 16:27
 14/23 anonim ***** válasza:
54%
Tudom 2 éves kérdés de aki azt írja hogy nem sport annak állítom hogy semmi köze nem volt se a lovakhoz se a lovaglás hoz. 1-2 év de még 5 év is kevés ahhoz hogy valaki rájöjjön a lovaglás értelmére. Mert szerintetek csak ülni kell a lovon? Szörnyű olvasni hogy olyanok írták hogy nem sport akik lovagoltak.. Pff.. A lovat meg kell tartani, fent kell maradni a hátán stb. Én sem versenyszerűen lovagolok, de akkor is.. Komolyan ha nem csinálnék semmit a ló hátán fent sem maradnék..
2017. szept. 25. 17:34
 15/23 anonim ***** válasza:
34%

Ki végzi a munka nagy részét,és ki cipeli a súlyt,és ki fut a súllyal? Te? Majd ha a lovat viszed a hátadon...ja meg te futsz.

Jó lehet,hogy belefáradsz abba is,hogy mocorognod kell egy ideig...az a te bajod. Az hogy sokat lovagolsz,abba bele lehet fáradni,az agy mindenbe belefarad egy idő után, de csak ha ugyanazt csinálod sokáig,akkor nyilván. Mondjuk a kocsi vezetése se sport....a motor dolgozik, nem az autó ül benned... Mégis belefáradsz abba,ha sok ideig vezetsz,huzamosabb ideig akár,mert az agyad már belefarad,hogy 2000oraig mast se csinálsz csak tankolsz,mész,tankolsz,mész...de attól még nem sport...de baromi nagyot sportoltál....ergo...minden amibe bele lehet fáradni az sport...???? A takarításba is bele lehet fáradni,ha 80hazat 20x kitakaritasz egy nap...de az se sport,űzhetsz belőle sportot...persze...ha kitalalod,hogy felmérést csinálsz,hogy 1p alatt hányszor tudsz felmosni, olyan ez mint hogy egy perc alatt hány felulest csinalsz,csak te helyettesited ezt mással,ami testmozgast igenyel, de nem nevezhető sportnak...

2018. nov. 11. 18:06
 16/23 anonim válasza:
31%
A lovaglás az egy nagyon kemény sport, kb minden lovaglás után egy hetes izomlázam van+ csurog rólam a verejték
2019. szept. 1. 14:59
 17/23 anonim ***** válasza:
55%

Olimpiai sportág

Aki az irta hogy mocorogsz a lovon az amugy belegondolt hogy maradsz fent? A ló nem egy szék amint csak ülni kell. Régen lovagoltam heti 3x nem nagyon volt megterhelő, csak ritkán volt olyan hogy utána menni nem tudtam az izomláztól

Lett egy lovam heti minimum 5x lovagolok kockahasam van és olyan lábizmom hogy azt a focisták megirigyelnék. erősíti a hát has váll és főleg a lábizmokat. Emellet még egyszerre rohadtsok mindenre ods kell figyelni amire rohadt nehéz.

Amúgy ha nem sport és nem használsz semmilyen izmot akkor miért van egy izom a combod belső oldalán aminek az a neve hogy lovaglóizom? Meg miért is olimpiai sportág?

2020. máj. 1. 00:59
 18/23 anonim válasza:
87%
A lovaglás sport! Hivatalosan! Wikipédia is nagyon szépen leírja. Együttes mozgás egyensúlyozás a test összes izmát átmozgatja! Keress rá
2021. okt. 10. 18:57
 19/23 anonim ***** válasza:
Aki azt mondja nem sport lehet utánunk csinálni! Esküszöm úgy megnézném azokat az embereket lóháton és utána is kiváncsi lennék a véleményükre! 😌😉
2021. okt. 10. 21:56
 20/23 anonim válasza:

Szerintem nagyon is sport! Es meg kell jegyeznem hogy a leges legalabecsültebb sport! ,,Mert csak ülsz a lovon és csak a ló mozog" Hagyjuk mar! Akkor miert van lovas olimpia? Hm? Amugy attol fugg hogy milyen szemmel nezzük a dolgot ha egy lovas szemmel nezzük akkor igen is sport sőt szerintem az egyik legnehezebb! De ha más szemmel nezzuk a dolgot akkor lehet hobbi is vagy kikapcsolodas kinek mi. Meg kell tovabba azt is jegyeznem hogy rengeteg preciz mozdulatot kell vegrehajtanod a ló hatán. Mert ha hibazol baleset is lehet belole. Valamint nem csak az eröléted lesz nagyon jó hanem a lelked is felszabadul tölle, magabiztosabb is leszel. Nekem kiskoromban hatalmas önbizalomhiányom volt féltem másokkal barátságot teremteni vagy beszelgetni aztan a szüleim vettek nekem egy lovat és minden helyreallt. Tehat mikor lovagolni kezdtem akkor nem egy SPORTNAK kezdtem neki hanem egy csodalatos allattal egy csodalatos baratsag vette kezdetet.

Részemről ennyi! Köszöntem!<3

2022. jún. 6. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!