Mit adjak a lovamnak, hogy ellenállóbb legyen a patája? Vagy más praktika patarohadás ellen?
Ebben az esetben az állatorvossal kéne konzultálni. A száraz környezet nagyon fontos és a napi kezelés is, szóval SBC mehet minden nap, és ha kell, akkor többször is kialmolni a nap folyamán.
Amúgy a biotin jó a patára, lehet kapni biotin tartalmú készítményeket is. De mondom állatorvos vagy egy gyógykovács is többet mondhat, mint pár ismerős.
Szia!
Nálunk az SBC mindig csodát tesz, azt tuszkold bele és utána a vattát. Ha a lovász nem almolja ki naponta többször (ami nem elvárható mindenhol) akkor neked kell megtenned ezt. Vagy legalább a trágyát szedd föl. Mosni semmiképp ne mosogasd, száraznak kell lennie.
Ha a gumiszőnyeg pórusai eltömődtek már, kétféle megoldás van a vizelet elvezetésére...bár egy idő után e két megoldás együtt a legjobb...
1.: fel kell szedni, átkefélni bő zsíroldós szerrel (pl. olcsó mosogatószer, vagy sampon), majd sterimobbal átpucolni az egészet. Ha a helye beton, akkor amíg a padló szárad, a helyét teljesen felpucolni, felmosni, majd kimeszelni...ez egy bő egynapos meló ilyenkor, nyáron délelőtt pár óra, majd délután pár óra, mert gyorsan szárad...Ezt célszerű évente 2x megcsinálni
2.: ahol nincsenek tappancskái, vékonyabb fúrófejjel több helyen megfúrni, hogy legyen vízelvezető nyílás rajta...
Az én babámnak is rémes körmei vannak, ezért is ruháztam be egy gumipadlóba. Ha tisztán és szárazan tartod (a leírtak szerint) a helyét, akkor ez is sokat segíthet a kezelések mellett! Nekem bevált!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!