Kötőféket hogyan szoktátok kimosni? Kézzel?
Én is elég tisztaságmániás vagyok, szóval megértelek. :)
A keféket, fésűket is előbb kiporszívózom, hogy a szőr kijöjjön belőle aztán berakom egy vödörbe és öntök rá vizet meg valami ruhára való folyadékot.
Kötőféknél meg félek, hogy a csatt egyrészt kárt okoz a mosógépben, másrészt a színe miatt is.
A színe miatt szerintem ne aggódj, többet árt neki a nap, mint az, ha megpucolod...ha mégis kifakul, akkor még egy ok arra, hogy meglepd magatokat egy újjal :-D
Ha mosógépbe rakod, akkor célszerű egy vastag mosózsákba tenni. Én egy olyan törülközőt varrtam meg e célra, ami nagyon kicsi nekünk, kéztörléshez pedig még nagy...két oldalt bevarrtam, felül pedig úgy képeztem ki, hogy bele tudjak fűzni egy vastagabb madzagot. Ebben mosom a kötőféket. Hozzáteszem, párom munkásnadrágjának a csatja sokkal nagyobb ricsajt csap, mint a kötőfék csatja. A nem túl szép kötőfék pont jó arra, hogy minden nap a lovon legyen, a szebbet pedig bizonyos alkalmakon tedd fel rá. A legjobb az lenne, ha egy leselejtezett, de még működő mosógépet használ az ember erre a célra, de hát ki teheti meg manapság azt, hogy egy működő gépet kivigyen a lovakhoz...de majd eljön ennek is az ideje...remélem
Én minden évben ide megyek, összegyűlünk többen, kisbuszt bérlünk...általában reggel 9-körül érünk oda, és du.6-után indulunk haza úgy, hogy még így sem néztünk mindent végig...
Feketetói vásár, Erdély. Itt minden van a néptáncos ruháktól kezdve a lószerszámokon át a mézárusokig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!