Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kötőféket hogyan szoktátok...

Kötőféket hogyan szoktátok kimosni? Kézzel?

Figyelt kérdés
Mosógépbe tenném legszívesebben, hogy jól kimossa, de félek, hogy a csattok miatt nem lenne jó.
2014. márc. 4. 16:31
 1/8 x) ***** válasza:
Nagyobb vödörbe víz (esetleg szappan, bár én nem szoktam). Belerakod a kötőféket, hagyod picit ázni, átmosod. Aztán ha nem jön ki a szőr, és nem olyan igényes az anyaga akkor puhább kefével még átmehetsz rajta párszor.
2014. márc. 4. 16:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy esetleg tedd bele mosózsákba, és akkor nem okoznak gondot a csatok sem.
2014. márc. 4. 18:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés egy jó kérdés...Én egy kicsit tisztaság fanatikus vagyok, így nálam van otthoni kötőfék, ünneplős kötőfék, és kimenős kötőfék...ne nevessetek :-D...Az otthoni az általában koszos...télen pláne...ez vastag anyagból van, így ha kimosnám, nem száradna meg egy nap alatt. Télen nem mosom, csak átkefélem erős szálú körömkefével. Nyáron akár ha kell, hetente mosom. Kikefélem, majd WU2-vel átkenem/sikálom, áztatni hagyom egy délutánt...kimosás, átöblítés után másnap estére ismét feltehető...az ünneplős az vékonyabb, csinosabb, ha megyünk "pórázon" valahova, akkor teszem rá. Ezt szinte minden használat után vastag rongyzsákba csomagolva a lovas ruháimmal kimosom. Ez, mivel nincs állandóan a lovon, nincs teli szőrrel. A kimenős az megint vastagabb anyagból van, ha jönnek hozzánk vendégek, akkor van rajta, meg amúgy ebben szeretem futószáron mozgatni, mert ez a legtökéletesebb erre a célra. Csak és kizárólag azt teszem mosógépbe,a mi olyan állapotban van, hogy nem teszi tönkre a gépet. A többit kézzel, erősebb kefével, ha kell beáztatva takarítom. Ha jó és olcsó kötőféket akarsz, ugorj ki Romániába, vagy Jugoszláviába, de Ukrajnában is és Szlovákiában is szuper dolgokat találhatsz a vásárokon. Van olyan kötőfékem (pl. az otthoni), amit kint kb.1000 Ft-körül vettem, és a legtöbb helyen 9000 Ft körül lebeg...
2014. márc. 4. 20:58
 4/8 A kérdező kommentje:

Én is elég tisztaságmániás vagyok, szóval megértelek. :)

A keféket, fésűket is előbb kiporszívózom, hogy a szőr kijöjjön belőle aztán berakom egy vödörbe és öntök rá vizet meg valami ruhára való folyadékot.

Kötőféknél meg félek, hogy a csatt egyrészt kárt okoz a mosógépben, másrészt a színe miatt is.

2014. márc. 4. 22:31
 5/8 anonim ***** válasza:

A színe miatt szerintem ne aggódj, többet árt neki a nap, mint az, ha megpucolod...ha mégis kifakul, akkor még egy ok arra, hogy meglepd magatokat egy újjal :-D

Ha mosógépbe rakod, akkor célszerű egy vastag mosózsákba tenni. Én egy olyan törülközőt varrtam meg e célra, ami nagyon kicsi nekünk, kéztörléshez pedig még nagy...két oldalt bevarrtam, felül pedig úgy képeztem ki, hogy bele tudjak fűzni egy vastagabb madzagot. Ebben mosom a kötőféket. Hozzáteszem, párom munkásnadrágjának a csatja sokkal nagyobb ricsajt csap, mint a kötőfék csatja. A nem túl szép kötőfék pont jó arra, hogy minden nap a lovon legyen, a szebbet pedig bizonyos alkalmakon tedd fel rá. A legjobb az lenne, ha egy leselejtezett, de még működő mosógépet használ az ember erre a célra, de hát ki teheti meg manapság azt, hogy egy működő gépet kivigyen a lovakhoz...de majd eljön ennek is az ideje...remélem

2014. márc. 5. 00:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Kedves Csicsoo, Te melyik városba veszed a kötőféket Romániában? Közel vagyunk az országhoz, de nem tudom pontosan, hogy hol lehet ilyen kincseket találni.
2014. márc. 5. 21:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Én minden évben ide megyek, összegyűlünk többen, kisbuszt bérlünk...általában reggel 9-körül érünk oda, és du.6-után indulunk haza úgy, hogy még így sem néztünk mindent végig...

Feketetói vásár, Erdély. Itt minden van a néptáncos ruháktól kezdve a lószerszámokon át a mézárusokig...

2014. márc. 6. 06:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Én mosózsákba teszem, esetleg rongyba is csavarom, de mindig mosógépben mosom, ha tisztára szeretném teljesen. Persze a sarat előbb leszedem szárazon, meg leöblítem vödörben. Sose lett semmi baja se a mosógépnek, se a kötőfékeimnek, pedig sokfélét mostam már.
2014. márc. 7. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!