Az árpa Milyen hatással van a lovakra? Miben más mint a zab?
mindenképpen áztatva kell adni az árpát, akár roppantva, akár darálva van, de áztatva legyen, legalább pár órára! (célszerű az esti etetésnél már beáztatni a reggeli adagot és fordítva)
én is árpa párti vagyok, egyet értek gabkával, még annyit tennék hozzá, hogy jobban is hizlal mint a zab, tehát mondjuk egy sovány gángót könnyebb felhizlalni (természetesen jó minőségű szálas takarmány mellett) árpán, mint zabon.
hát ezt nem tudom mire mondják, ugyanúgy eltartható, mint bármilyen más gabona. ha 1 hétnél tovább nem lenne eltartható akkor aratás után 1 hónappal már romlott lenne?
nem lehet, hogy arra gondoltak, hogy beáztatva ne tartsd 1 hétig?
nem kell roppantani, vagy darálni feltétlen (bár akárcsak a zabnál, az árpánál is igaz, hogy többet tud hasznosítani belőle) baja nem lesz az egész árpától se, ha be van áztatva! nagyon sok vizet vesz fel és ha nem ázott elég ideig a gyomorban fog megdagadni, ami könnyen kólikához vezethet.
egyetlen baja, hogy nyáron gyorsan erjed, ha reggel beáztatod és meleg van estére már pimpós szaga tud lenni...
Igen, ez a jó benne, hogy "egyenletesebben" osztja be a ló energiáját. Nem mondanám, hogy nagyon hizlalja, de formásabb lesz tőle a ló, az biztos. Szerintem simán lehet egészben adni, csak áztatni kell bő vízzel.
E.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!