Mennyi ideig kell áztatni az árpa-zab-darált kukorica keveréket?
Figyelt kérdés
2014. jan. 5. 19:52
1/9 anonim válasza:
meleg vízzel keverve azonnal etetheto.
2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2014. jan. 5. 20:38
3/9 anonim válasza:
a daráltat igen azonnal. de ha teheted inkább roppantsd vagy egészben add (áztatva)
4/9 anonim válasza:
Egészben semmiképp sem jó, mert rosszabbul emészti vagy sehogy sem mert kijön egészben. Darálva vagy roppantva ideális. Én is leforrázom és csak annyit várok vele amíg ki hűl. Ez télen praktikus mert nem fagy bele a vödörbe amíg beáztatod és a lónak sem kell egy csomó energiát arra pazarolnia hogy a jeges abrakot még felmelegítse a szájában. Én még szoktam egy teáskanál lenmagot rakni bele .
5/9 anonim válasza:
Egészben nem a legszerencsésebb, a kukorica főleg, de a többi sem szerencsés. Roppantva már etethetőek. Forrázva jó, mert mire kihűl annyira, hogy ló elé tehesd, már eheti is (és addig ne tedd elé, mert a ló falánk az abrakra, betömi akkor is, ha leég a nyelve).
6/9 anonim válasza:
Ezért kell beáztatni,hogy ne jöjjön ki a lóból hanem jól megpuhuljon így könnyen rágható és jól hasznosul. Most ha nem is akarnék a tapasztalatoknak hinni akkor ott az állatorvos barátom, igaz még nincs államvizsgája,de tud egy s mást. Főleg a darált lókaja belekre gyakorolt hatásáról.
7/9 anonim válasza:
Én amúgy nem is értettem sokáig miért kéne darálni a szemestakarmányt. Tök egészségtelen a belekre hosszú távon. Főleg nem benedvesítve, mert én ilyennel is találkoztam már. Nem csak légzőszervi gondokat okoz,de a beleknek is annyi. Vagy roppantva vagy jól beáztatva. Világ életemben ezt hallottam ,ezt is mívelem, magam trágyázok minden ló megemészt minden jól felpuhult zabszemet, és azt a kevés kukoricát is amit télen kapnak.
8/9 anonim válasza:
Én sem adok darát. Roppantva oké, vagy egészben, jól beáztatva. Én előző este beáztatom a másnap reggeli abrakot, reggel pedig az estit. Ha nagy a hideg, előfordul, hogy jegesedik, ezért olyankor még forró vizet öntök rá etetés előtt, átkeverem, hogy ne maradjon benne jégdarab és már el is hűl annyira, hogy etethető legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!