Szerintetek milyen ez a vers? (közvélemény kutatás) :D TÖBBI LENT!
MUSZTÁNGLÉLEK
Úgy tör át a pusztán,
Mint egy villámcsapás
Szél belekap, s úgy elrepül,
Mint egy pillantás.
Sörényét úgy forgatja szél,
Mint szépen kéklő habot,
Fénylő tengerparton
Maroknyi homokot.
Átszeli a pusztát,
Minden izma lüktet,
Szőrében a verejték
Megcsillan egy percre.
Fülét hátracsapva,
Szemében félelem,
S olyat nyerít a semmibe,
Hogy hallják földön, égen.
A szabadság, mely édes,
Megadatott nekik,
De elveszi az ember,
Úgy, hogy nem kérdezi.
De titkon titokban,
Valahol még messze,
Ugyanúgy vágtázik
A régi musztánglelke.
12 éves vagyok!!! Köszönöm! :)
ja és gyakorlom, lesz ez még jobb is, a 2. válaszolónak:)
Nekem nem tetszik, én igénylem a mélyebb irodalmi alkotásokat, ami nem merül ki a puszta tényfeltárásban. Ami után lehet gondolkodni, keresve a mélyebb mondanivalót. Ennek a versnek olyan nincs. A rímet megdicsérhetném, de az is össze vissza, a szótagszámról már nem is beszélve.
Maga a próbálkozás mindenképp dicséretes, és példaértékű a mai fiatalság körében, és remélem megérted, hogy nem leszólni akartalak most. További sok sikert a versfaragásban...
Én inkább azt mondanám, hogy van néhány képed, ami szép. Pl. sörényét forgatja a szél, mint a kéklő habot. Ez jó, és a kortársaid többségének ilyen szerintem nem jutna eszébe.
De a szótagszám a versben nem csak dísz ám, és pláne a rím. Ha eszembe jut valami, akkor odateszem, ha nem, akkor nem? Ez mi??
"Átszeli a pusztát,
Minden izma lüktet,
Szőrében a verejték
Megcsillan egy percre." - lüktet, percre mint rím? nekik, kérdezi mint rím? egyáltalán, a többi rím is elég gyengécske. Ezzel kapcsolatban érdemes Kosztolányit olvasni, na, ha valaki tudott iszonyúan pontos rímeket alkotni, az ő volt. Gyakran az egész sor összes magánhangzója összecsengett nála. (Boldog, szomorú dal)
Szerintem nem rossz! :)
Nekem ez a versszak tetszik a legjobban!
Sörényét úgy forgatja szél,
Mint szépen kéklő habot,
Fénylő tengerparton
Maroknyi homokot.
Igen, nekem is. Ez a kép nagyon szép. Utolsó előtti vagyok amúgy.
Amúgy kérdező, ne add fel, te bőven nem a reménytelen kategória vagy :D Csak még van mit csiszolni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!