Mit csináljak, ha a lovam kantározásnál magasra emelgeti a fejét?
Figyelt kérdés
Csak nekem csinálja. Ha sokadik próbálkozásra sem megy, segítséget szoktam kérni az edzőmtől..de neki nem is csinálja.2014. febr. 24. 14:14
1/5 anonim válasza:
Lehet, hogy észrevette, hogy veled ezt megteheti, ezért csinálja. Légy határozottabb, és tartsd erősebben az orrhátát a jobb (kantártartó) kezeddel, miközben a zablát a szájába teszed.
2/5 anonim válasza:
A jobb kezeddel simogasd lejjebb a fejét, ne siesd el a dolgot. Ha nyugodtan tartja, a jobb kezedbe vedd át a kantárat, simogasd, ne emelgesse, és akkor óvatosan hozzá kell érinteni a bal kezeddel a zablát a szájához és benyúlni a szájába a hüvelykujjaddal. Ha közben felemeli a fejét, ne eröltesd, várd meg, míg nyugodtan tartja. Erővel úgysem tudod lehúzni. És vigyázz, ne bántsd a szemét, fülét.
3/5 x) válasza:
Rájött, hogy nálad szabad ilyesmit csinálni mert nem tudod mit kéne tenned. Az én lovamnak is szokása az ilyesmi ha éppen nincs kedve dolgozni (gyerekeket lovagoltatunk rajta, abszolút megértem..) Én ilyenkor gyorsan (gyorsan és nem erőszakosan) ráhúzom az orrszíjat az orrára, így lent tudom tartani a fejét. Lent tartom amíg a füleit átbújtatom a kantáron meg berakom a zablát a szájába, aztán már hiába emelgeti a fejét, ha rajta van minden.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)!
2014. febr. 24. 18:43
5/5 anonim válasza:
áhh ismerős, meg én elég kicsi is vagyok a lovamhoz,amúgy se egy nyugodt.. én úgy oldottam meg hogy elkezdtem simizni majd a szárral kicsit lehúztam a fejét aztán gyorsan határozottan fel egész kantárt, de egyébként én már láttam is egy olyan videót hogy felteszi a kantárt kivéve a zablát ami csak egyik felén van becsatolva mikor fent a kantár becsatolja a zablát is, persze ez erre nem megoldás de könnyebben meg van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!