Mit lehet csinálni egy olyan lóval, aki kantározáskor minél magasabbra emelgeti a fejét?
Ilyenkor türelmesnek kell lenni lóval. Mivel a zablával van a probléma én azt szoktam csinálni, hogy elkezdem vakargatni az üstökét, nyugtatom, hagyom hogy kicsit ellazuljon, leengedje a fejét. A zablát a bal oldalon kicsatolom a kantáron. Mikor már nyugis a ló, a füleivel kezdem, szépen ráhúzom a kantárt, majd a zablát lassan a szájába csúsztatom és becsatolom.
Amikor ilyen lóval volt dolgom, az volt 180 cm magas, el de értem a fejét ha felkapta, de 5-10 perc vakargatás után a fenti módszerrel simán felkantároztam. Negyedik alkalomnál már zablacsatolás nélkül is nyugodtan viselkedett.
Arra kell ügyelni, hogy a zablát ne verd a fogához, ne rántsd be a szájszegletbe és télen ne legyen hideg, mert azt sem szeretik.
Mi fentieken kívül még a zablát is bekentük cukorral :)
Ezt egy öreg pusztai csikóstól tanultam és bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!